EMB test

Wat is een EMB test? Iedereen voelt zich wel eens moe of heeft bepaalde klachten. Mensen die net een kind hebben gekregen zullen merken dat slaap er af en toe bij inschiet. Dan is het vaak wel duidelijk waar de vermoeidheid vandaan komt.

Soms heb je echter klachten die niet vanzelf overgaan en echt voor langere tijd aanhouden. Waar het vandaan komt, Joost mag het weten! Ik heb ook langere tijd het gevoel gehad dat ik wat minder goed herstelde en andere kleine kwaaltjes had.

Enige probleem is dat ik niet zo’n duidelijke oorzaak had als in het voorbeeld van ouders met een pasgeboren kind. Ik kom zelf uit een gezin waarin altijd werd gezegd dat je je niet zo druk moet maken en als je ergens last van had dan knalde je er maar een paracetamol in.

Jammer genoeg gaat dat vliegertje bij mij niet op. Ik Crossfit namelijk 5 keer per week en ben daarnaast vrij competitief. Ik vraag dus veel van mijn lichaam en als je lichaam vervolgens niet goed herstelt dan hoef ik jullie niet uit te leggen wat er gaat gebeuren….

Maar toch doe ik het! De welbekende kleine kwaaltjes gaan dan beginnen. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Althans, ik heb nog niemand meegemaakt die zei: ik voel me al lange tijd zo goed, dus doe mij maar weer zo’n lekker kwaaltje’.

Daarom ben ik maar eens op zoek gegaan naar andere manieren om erachter te komen hoe ik mijn lichaam beter kan laten herstellen. Wat mij heeft geholpen is het doen van een EMB test. Wat dat precies is hoe het jou kan helpen gaan we vandaag bespreken.

Energetische Morfologische Bloedtest

Een EMB test wat is dat nou eigenlijk? Even simpel gezegd is het niets minder dan een bloedtest. Je doet een vingerprikje en vult daarmee twee buisjes met bloed en vervolgens wordt dit in een lab onderzocht. Na twee tot drie weken krijg je hiervan de uitslag.

De uitslag van zo’n test bestaat meestal uit 13 pagina’s. Een hele hoop informatie die heel waardevol kan zijn. Maar wat staat er nu precies in zo’n rapport?

 • Darmverstoringen
 • Intoleranties/allergenen
 • Hormonale verstoringen
 • Vitamines en mineralen
 • Vetzuren (omega 3 en omega 6)
 • Stress parameters
 • Neurotransmitters
 • Witte en rode bloedcellen
 • Lichamelijke belastingen
 • En nog veel meer!

Waarom heb jij een EMB-test nodig?

Zoals hierboven aangegeven kan je ook de vitamines meten met een EMB test. De meeste sporters slikken een heel scala aan supplementen, zo deden wij dat ook. Wij haalden van verschillende websites/ merken onze supplementen en namen al snel 6 verschillende supplementen per dag.

Vaak gingen wij op zoek naar een koopje en kwam we dus uit op wat goedkopere supplementen. Maar heb je ook een idee of die supplementen voor jou werken?

Daarnaast stop je het vaak zomaar in je mik zonder te weten of de supplementen goed getest zijn en effectief werken. Zo moeten veel supplementen namelijk gekoppeld zijn aan een enzym voordat ze in het lichaam opgenomen kunnen worden.

Door middel van een EMB test zijn wij erachter gekomen dat wij een enorm tekort hadden aan verschillende vitamines, terwijl wij dus 6 verschillende supplementen per dag namen. Hier schrokken wij wel even van.

Je stopt dus van alles in je mond zonder dat het ook maar enig effect heeft op je lichaam. Troep dus!

Alleen om deze reden zou jij als sporter dus al een EMB test moeten doen om te kijken hoe jouw lichaam er voor staat qua vitamines.

Bij welke veel voorkomende klachten kan een EMB test een uitkomst bieden?

Als je nu denkt leuk en aardig, maar hoe weet ik nu of dit iets is voor mij? Onderstaande lijst geeft je een beeld van veel voorkomende klachten waarbij een EMB test uitkomst kan bieden.

 • Je slaap slecht en/of kan je slecht concentreren
 • Heftige reacties op bepaalde voedingsmiddelen
 • Vaak moe en geen energie
 • Al langere tijd last van (vage) klachten
 • Reguliere gezondheidszorg biedt geen uitkomst
EMB test

Mocht je je herkennen in een van bovenstaande klachten is een EMB test misschien wel iets voor jou. Goed om te weten is dat zo’n test gemiddeld €200-€250 kost en hier zit meestal het consult bij in.

Je krijgt dus niet alleen een uitgebreid rapport waar je misschien zelf geen bal van snapt, maar ook een complete uitleg inclusief adviezen. Zo heb je dus echt concrete stappen die jij kan nemen om je gezondheid te verbeteren en af te komen van je klachten.

Eigen ervaringen met een EMB test

Misschien klinkt dit je allemaal maar zweverig in de oren. Ik kan je zeggen dat ik uit een super nuchter gezin kom en dat zoiets voor mij ook eerst als zweverig bestempeld zou worden. Nu ben ik enorm blij dat ik het gedaan heb en heb ik ook echt iets aan de tips en adviezen die ik gekregen heb.

Zo zijn veel klachten vaak te herleiden naar ons voedingspatroon. Vandaag de dag zijn we namelijk ons lichaam meer aan het vullen dan dat we aan het voeden zijn. Je lichaam vraagt om voedingsstoffen en niet om calorieën.

Het is geen hogere wiskunde dat een big mac minder goed vult dan een maaltijd met dezelfde hoeveelheid calorieën vol met eiwitten, veel groentes en goede vetten. Helaas leven we nu in een tijdperk waarbij ongezond eten het nieuwe normaal is geworden en word je raar aangekeken als je gezond wilt eten.

Daarnaast wordt het ons ook niet echt makkelijk gemaakt als je ziet dat ongezond eten veel goedkoper is dan gezond eten.

Een voorbeeld wat bij mij naar boven kwam was dat ik slecht tegen gluten kan. Ik heb geen intolerantie of allergie voor gluten, maar het kost mijn lichaam veel energie om producten die veel gluten bevatten te verwerken.

Ik als fanatieke sporter vindt het natuurlijk zonde als er veel energie naar het verwerken van eten gaat die ook naar het herstel van mijn spieren zou kunnen gaan. Dit is maar een simpel voorbeeld maar zo zijn er nog genoeg andere voorbeelden te noemen.

Zoals ik al eerder heb vermeld heb ik zelf deze test gedaan, omdat ik veel van mijn lichaam vraag, veel Crossfit wedstrijden doe en daarom ook goed moet herstellen. Iedereen weet wel wanneer je een avondje bent gaan stappen of ‘slecht’ hebt gegeten dat je je de dag daarna niet zo fit bent als normaal.

Ik merk nu na de adviezen dat ik minder vaak dips heb en eigenlijk de hele dag door energie heb. Dit komt voornamelijk door het feit dat ik minder producten ben gaan eten die veel suiker bevatten. Vandaag de dag zijn er super veel producten die veel suikers bevatten en dit zorgt ervoor dat je nadat je dit gegeten hebt in de welbekende dip terechtkomt.

Een andere belangrijke tip was dat eigenlijk alle supplementen die ik gebruikte niet goed waren (enorm vitamine tekort). Ik ben en blijf een Hollander en ging dus vaak voor de goedkope supplementen. Die fout maken we niet nog een keer!

Wil je meer weten over supplementen? Klik hier!

Conclusie

Sinds de EMB test zijn wij dus veel meer gaan focussen op dingen die goed zijn voor ons lichaam (de juiste supplementen, variatie in het eten en vermijden van sommige producten waar ons lichaam wat minder goed tegen kan) en we voelen echt wel een groot verschil!

Ons lichaam voelt veel energieker, we hebben minder energiedips, betere concentratie, slapen beter en hebben minder spierpijn.

Wij zouden het iedereen aanraden!

Wil je meer informatie over de EMB test?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *