Vandaag gaan we het eens hebben over de lekkerste glutenvrije eiwit reep. Stel je voor dat je in de auto zit richting de gym (ja ik weet het.. een beetje lui, maar in de gym ben ik al actief genoeg!) en je hebt super veel honger. Met een hongere maag trainen is natuurlijk niet zo’n goed plan, want dat focus je je alleen maar op dat geknor in je maag.

Hoe zou het dan zijn als je een glutenvrije eiwit reep in je tas vindt? De perfecte snack voor extra energie die ook nog eens super lekker is en bomvol met eiwitten zit. Eiwitten zijn essentieel wanneer het gaat over het opbouwen van spiermassa. Daarnaast zijn we vandaag de dag heel druk met van alles en nog wat en dan is een eiwit reep een fijne oplossing; gemakkelijk, verantwoord en lekker!

Een glutenvrije eiwit reep kan je heel gemakkelijk meenemen naar je werk, school, gym of onderweg in de auto. Ideaal dus als je niet zo veel tijd hebt, maar wel honger en lekkere trek. Zo at ik standaard elke dag in de autorit terug van werk mijn eiwit reep.

Wil je meer informatie over het belang van eiwitten in je voeding? Lees ons artikel over eiwitten.

Er zijn natuurlijk allerlei redenen waarom mensen glutenvrij moeten/ willen eten. Zelf heb ik coeliakie en eet ik daarom glutenvrij. Ik sport ook veel en daarom wil ik wel voldoende eiwitten eten op een dag.

We gaan het vandaag eerst hebben over glutenvrij en eiwitten, wat wij belangrijk vinden in een eiwit reep en de top 5 beste en lekkerste glutenvrije eiwit repen.

Glutenvrij en eiwit

Met een glutenvrij dieet is het nog wel eens lastig om lekkere dingen te vinden. Ik merk dat veel glutenvrije producten echt wel smaakloos en droog zijn. Dat is super jammer natuurlijk, want je mag heel veel producten al niet meer eten en de producten die je nog mag eten zijn smaakloos en kurkdroog.

Daarom betrap ik me er ook regelmatig op dat ik in de supermarkt met een grote boog om het glutenvrije vak heen loop. Wel haal ik daar natuurlijk gewoon mijn broodjes en pasta, maar de zoetigheid laat ik lekker staan.

Naast dat ze droog en smaakloos zijn, bevatten glutenvrije producten ook gigantisch veel suiker. Dit maakt dat deze producten ook veel meer calorieën bevat. Heel jammer, want dit maakt dat je deze het beste ook kunt laten staan.

Ik ben nu al een paar jaar fanatiek aan het sporten en merk dat je lichaam dan echt veel meer eiwit nodig heeft. Eiwitten zijn een soort bouwsteentjes van je lichaam en heb je nodig voor spieropbouw. Een sporter heeft 1,2/2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig. Een kracht sporter heeft daarbij meer eiwit nodig, omdat daar meer sprake is van spieropbouw.

Dit betekend dat ik met mijn trainingen toch al wel snel richting de 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht ga. Ik heb een tijdje mijn voeding bijgehouden om te zien hoeveel eiwitten ik at. Dit heb ik gedaan met de app MyFitnessPal. In die app kan je je etenswaren invoeren of zelfs scannen. Makkelijker kan bijna niet. Zo kan je per maaltijd zien hoeveel calorieën, maar ook hoeveel eiwitten, koolhydraten en vetten je hebt gegeten. Ook kan je dit overzicht over de hele dag zien.

Nadat ik dit een paar dagen had gedaan kwam ik erachter dat ik helemaal niet zo veel eiwitten at als dat ik dacht. Nog niet eens de helft van mijn eiwitbehoefte, oeps.. Wel even een wake up call..

Sindsdien ben ik hier meer op gaan letten en eet ik ook meer voedingsmiddelen waar veel eiwitten in zitten, zoals kip, kwark en soja. Ondanks dat ik probeer om hierin gevarieerd te eten kom ik nog niet aan mijn eiwit behoefte.

Ik heb gemerkt dat eiwit poeder of een eiwit reep een goede optie is om mijn eiwit behoefte aan te vullen.

Een glutenvrije eiwit reep is voor mij een tussendoortje die smaakt als een snickers, maar super veel eiwit bevat. Een lekkere snack die ook nog eens goed voor je is.

Misschien gebruik je ze al of ben je juist benieuwd naar welke nu het beste is. Om te voorkomen dat jullie dat zelf uit moeten vogelen heb ik de nodige glutenvrije eiwit repen geprobeerd en vandaag delen we de resultaten met jullie.

Wat vinden wij belangrijk in een glutenvrije eiwit reep?

Voordat we het gaan hebben over wat nou de lekkerste glutenvrije eiwit reep is, gaan we het eerst hebben over wat wij belangrijk vinden in een eiwit reep. Lees dit goed door en bedenk bij jezelf wat jij belangrijk vindt in een glutenvrije eiwit reep.

  • Glutenvrij

Een inkoppertje maar de repen moeten natuurlijk wel glutenvrij zijn. We hebben geen zin om de komende 3 dagen met buikpijn en diarree op de wc te zitten 😉. Zelf eet ik altijd producten waar op staat dat het sporen van gluten kan bevatten. Dit schrijft een producent namelijk op zijn product om zich in te dekken. Er kunnen dus even veel gluten in dit product zitten als ik een product waar niks op staat.

Alleen bij gecertificeerde glutenvrije producten weet je 100% zeker dat er geen gluten in zitten (of in ieder geval onder de 20 ppm, wat niet schadelijk is voor mensen met coeliakie). Iedereen moet hier zelf een keuze in maken in wat hij of zij wel wil eten of niet.

  • Hoeveelheid eiwitten

Ondanks dat de glutenvrije eiwit repen wel heel lekker zijn, is het voor je portemonnee niet heel handig om elke dag 5 van die repen op te vreten (en voor de calorieën ook niet). Daarom moeten we wel even kijken hoeveel eiwit er per reep zit.

Het kan handig zijn om daarvoor dus eerst even te kijken hoeveel eiwit jij eet op een dag en hoeveel je nog tekort komt. Ik probeer mijn eiwit repen wel altijd zo veel mogelijk eiwit te laten bevatten.

Zeker met afvallen kunnen eiwitten een vol en verzadigd gevoel geven. Hoe top zou het zijn als je een glutenvrije eiwit reep eet die bombol zit met eiwit en ook nog eens ervoor zorgt dat je de eerst komende uren daarna helemaal verzadigd bent.

  • Calorieën

Hoe vervelend zou het zijn als je probeert af te vallen, dit maar niet lukt en je er later achter komt dat je eiwit reep een echte caloriebom is.. Al die moeite voor niks.

Kijk dus van tevoren even hoeveel calorieën er in je eiwit reep zitten en of dit ook in vergelijking staat met de hoeveelheid eiwit. Het is natuurlijk niet erg als er in een reep wat meer calorieën zitten, zolang er dan ook maar meer eiwit in zit.

  • Smaak

Smaak.. Het probleem waar we met glutenvrij regelmatig tegenaan lopen. We willen niet proeven dat het ook daadwerkelijk glutenvrij zijn.

In het beste geval smaakt een eiwit reep gewoon lekker naar een candybar!

  • Prijs

Aangezien wij niet de hoofdprijs willen betalen voor eiwit repen letten wij ook op de prijs. Ik bereid je alvast voor.. de meeste eiwit repen zijn wel prijzig.

Toch hoeft de duurste eiwit reep niet altijd de lekkerste en beste eiwit reep te betekenen.

Nou, neem bovenstaande punten mee in de beslissing welke glutenvrije eiwit reep het beste bij jou past. Dan gaan we het nu hebben over de lekkerste glutenvrije eiwit repen!

Wat is de lekkerste glutenvrije eiwit reep?

Om de repen met elkaar te vergelijken kijken we naar de hoeveelheid eiwitten, vezels, calorieën, smaak en prijs. Uiteraard kunnen smaken verschillen maar dit is onze top 5 geworden:

1. Carb Killa – Grenade

glutenvrije eiwit reep

Deze eiwitrepen zijn enorm populair en het is dus ook geen verrassing dat deze op nummer 1 staat. In deze reep zitten maar liefst 21 gram eiwitten en bijna 7 gram vezels. Vezels zijn belangrijk voor het creëren van een verzadigd gevoel. Deze reep bevat 223 calorieën.

De eiwit repen kunnen sporen van gluten bevatten. Zelf eet ik altijd producten waarop staat dat ze sporen van gluten kunnen bevatten, omdat dit het indekken is van de producent. De kans dat hier gluten in zitten is dus even hoog als in producten waar dit niet op staan (behalve als het gecertificeerd glutenvrij is natuurlijk). Dit is natuurlijk een overweging die iedereen zelf moet maken.

Daarnaast zijn er 14 verschillende smaken waar je uit kan kiezen dus er is voor iedereen wat wils. De smaken caramel chaos en chocolade zeezout zijn echte aanraders. In een doosje zitten 12 repen en het totaal komt dan neer op €24,90, oftewel €2,01 per reep.

Tip: probeer je glutenvrije eiwit reep eens in stukjes te hadden en door je kwark heen te doen. Je weet niet wat je proeft! Daarnaast kunnen de eiwit repen ook super lekker zijn door havermout die net uit de magnetron of over komt. Gelukkig hebben de repen een laagje chocolade eromheen die dan helemaal gaat smelten. Gesmolten eiwit reep, jammie!

Haal de repen nu met korting!!

Dit blijft gewoon de lekkerste eiwitreep!

✅ Het aller lekkerst!

✅ Hoog in eiwitten

✅ Hoog in vezels

✅ Veel verschillende smaken

✅ Weinig toegevoegde suikers

❌ Iets hoger in calorieën dan vergelijkbare repen (223 calorieën)

❌ Duurder dan alternatieven

❌ Kan sporten van gluten bevatten

2. Barebells

glutenvrije eiwit reep

Op nummer twee staat de glutenvrije eiwit reep van Barebells. Ook met deze optie kan je geen verkeerde keuze maken.

De reep bevat 20 gram eiwit en 3,3 gram vezels. Bijna vergelijkbaar met de eerste reep alleen heeft deze wel net iets minder vezels.

Je hebt keuze uit 6 verschillende smaken en onze favoriet is de white chocolate almond. Het voelt bijna als een normale chocoladereep alleen dan zonder alle toegevoegde suikers.

Verder heeft deze reep maar 197 calorieën en is dus voor iedereen een lekker en verantwoord tussendoortje. In totaal kosten 12 repen €26,50, dus €2,21 per reep.

✅ Hoog in eiwit

✅ Laag in calorieën

✅ Lang een verzadigd gevoel

❌ Lager in vezels dan vergelijkbare eiwitrepen

❌ Iets duurder dan vergelijkbare producten

❌ Kan sporten van gluten bevatten

3. Vitamin & Protein bar – Fulfil Nutrition

glutenvrije eiwit reep

Dit is toch wel een van de toppers onder de eiwitrepen vandaag de dag. Met 20 gram eiwit per reep, 3,4 gram vezels en minder dan 3 gram suiker kan je hier geen foute keuze in maken.

Let op! Maar 2 smaken zijn glutenvrij: de chocolate brownie en chocolate caramel & cookie dough.

Ze zijn €2,49 per reep. Een box repen met 15 repen is € 29,90. Dit is wel wat duurder dan vergelijkbare producten.

Met in totaal 204 calorieën per bar past dit prima als tussendoortje in je dieet.

Nu tot 60% korting bij Body & Fit!

✅ Hoog in eiwit

✅ Laag in suikers

✅ Hoog in dagelijkse vitamines

✅ Voorziet je langdurig van energie

❌ Hoger in calorieën dan vergelijkbare producten

❌ Duurder dan alternatieven

❌ Kan sporen van gluten bevatten

❌ Maar 2 glutenvrije smaken

4. Bodylab Peanut Caramel Protein Bar

glutenvrije eiwit reep

Wat ook een super lekkere glutenvrije eiwit reep is, is de Peanut Caramel eiwit reep van Bodylab. Deze reep is gemaakt met pinda’s, karamel en een chocolade laagje.

De reep bevat 212 kcal,18 gram eiwit en 3,4 gram vezels.

Deze glutenvrije reep vind ik het meest lijken op een snickers.

Deze repen koop je voor €17,99 per 12 repen (kortingslink!). Dit is €1,50 per reep. Absoluut de moeite waard om eens te proberen!

✅ Lijkt op een snicker

✅ Veel eiwit

✅ Laag in suikers

✅ Goedkope repen!

❌ Maar 1 smaak

❌ Relatief veel kcal

❌ Kan sporen van gluten bevatten

5. Think! Protein Bar

En als laatste, is de eiwit reep van Think! Deze repen zijn verkrijgbaar in de smaken: brownie crunch, chocolate fudge, chunky peanut butter, cookies & creme, creamy peanut butter en white chocolate.

Deze repen zijn gecertificeerd glutenvrij!

Deze reep bevat 230 kcal, 13 gram eiwit en 3 gram vezels. De reep is dus wel wat hoger in calorieën en lager in de eiwitten, maar de smaak maakt dit wel weer goed.

Een doosje met 12 repen is te verkrijgen voor €15,90 (kortingslink!). Dit is €1,59 per reep en daarmee is deze reep zeker de moeite waard om eens te proberen.

✅ Goedkope repen

✅ Gecertificeerd glutenvrij

✅ Veel verschillende smaken

❌ Bevat veel calorieën

❌ Relatief weinig eiwit

❌ Weinig vezels

❌ Vaak uitverkocht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *