beste eiwitrepen

Vandaag gaan we het eens hebben over de beste eiwitrepen. Als jij regelmatig in de sportschool komt heb je vast wel eens iemand gezien met een lekkere eiwitreep in zijn handen. Misschien heb je zelf ook al wel eens een eiwitreep geprobeerd en viel die heel erg tegen. Als je wel eens een eiwit reep heb geprobeerd, heb je vast het moment ook meegemaakt dat je het gevoel had een homp plastic in je mond te hebben.

Toen ik net begon met eiwitrepen kopen merkte ik dat er echt zo veel vieze eiwitrepen op de markt zijn. Super jammer, want dan koop je weer een hele doos voor 15 á 20 euro die je daarna eigenlijk weer meteen kan weggooien. Dan krijg je van die vieze, taaie, chemische eiwitrepen die enorm tegenvallen.

Ach ja, hier leer je ook wel van en inmiddels heb ik al verschillende eiwitrepen geprobeerd en weet ik nu wel wat een lekkere eiwit reep moet bevatten.

Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende eiwitrepen dat je misschien geen idee hebt welke je nou moet nemen. Elk merk heeft tegenwoordig allemaal verschillende repen, zoals de cruncy variant, deluxe, etc. Daarnaast zijn er natuurlijk ook allemaal dieet voorkeuren, zoals vegan eiwit repen en glutenvrije eiwit repen. Vandaag gaan we behandelen wat mijn favoriete 5 eiwitrepen zijn!

Als sporters weten we natuurlijk allemaal dat eiwitten heel belangrijk zijn in de opbouw van spiermassa. Zeker als je veel aan krachttraining doet, heb je gewoon meer eiwitten nodig dan een niet-sporter.

Het is natuurlijk het beste om je eiwitten uit je voeding te halen, zoals uit kwark en kipfilet. Soms kan het wel lastig zijn om alleen met deze voeding aan al je eiwitten te komen. Dan kan het wel handig zijn om je eiwitten wat extra te kunnen aanvullen met eiwitrepen of eiwitpoeder.

Eiwit repen zijn super handig om mee te nemen ergens naartoe als snelle, gezonde en lekkere snack. Voor mij is het net een lekkere, grote, vullende snickers die ik vaak in de auto meeneem. Daarnaast neem ik hem ook regelmatig als snack wanneer ik lekker op de bank zit te netflixen en mijn cravings naar chocola, koekjes en al het andere lekkers weer beginnen op te komen.

Voordeel: de meeste eiwit repen zijn omgeven met een laagje chocola, zijn vaak crunchy en smeuïg. Als je een goede eiwit reep hebt, lijkt hij daarom ook echt op een candybar.

Wil je meer informatie over het belang van eiwitten in je voeding? Lees ons artikel over eiwitten.

Misschien gebruik je al eiwit repen of ben je juist benieuwd naar welke nu het beste is. Om te voorkomen dat jullie dat zelf uit moeten vogelen hebben wij de nodige eiwit repen geprobeerd en vandaag delen we de resultaten met jullie.

Hoeveel eiwit heeft een sporter nodig?

Zoals hierboven al even besproken heeft een sporter meer eiwitten nodig dan een niet-sporter. Dit heeft te maken met dat er met sporten spierscheurtjes ontstaan. Het steeds helen van deze spierscheurtjes zorgen voor spieropbouw. Eiwitten zijn de bouwsteentjes die zorgen voor het helen van de spierscheurtjes. Zonder eiwitten dus ook geen spieropbouw.

Wanneer je aan krachttraining doet heb je meer spierscheurtjes dan als je bijvoorbeeld een cardio sport doet. Dit heeft te maken met de belasting van je spieren. Een sporter heeft tussen de 1,2 en 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig, waarbij je als krachtsporter eerder richting de 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht gaat.

Toen ik net begon met fanatiek sporten had ik geen flauw idee hoeveel eiwitten ik at op een dag. Ik dacht dat het wel voldoende was, omdat ik elke dag kwark at en vaak ook wel kipfilet. Dit viel toch wel fors tegen toen ik een keer ging bijhouden hoeveel eiwitten ik at.

Ik wilde toen in ieder geval een week lang bijhouden hoeveel calorieën en dan ook hoeveel eiwitten, vetten en koolhydraten ik binnen krijg. Dit heb ik gedaan met de app MyFitnessPal. In deze app kan je super gemakkelijk je eten invoeren en zelfs producten scannen. Het is super overzichtelijk hoeveel voedingswaarden je hebt binnen gekregen en waarvan je misschien nog wat meer moet eten.

Dit is echt wel een reality check voor mensen die denken dat ze genoeg eiwitten eten, maar dit nooit hebben bijgehouden. Ik at nog niet eens de helft van de eiwitten die ik binnen 24 uur moest binnen krijgen. Ik moest hier dus wel even flink aan werken. Sindsdien ben ik meer voedingsmiddelen gaan eten waar veel eiwitten in zit, zoals kwark, soja en kip.

Ondanks dat ik veel eiwitten probeer te halen uit een gevarieerde voeding, kom ik nog niet aan mijn eiwit behoefte. Eiwit repen zijn hierin voor mij een goede aanvulling op mijn eiwit behoefte.

Inmiddels gebruik ik deze app (wel af en aan) al 3 jaar. In de app kan jij je doelen aanpassen en aangeven hoeveel je precies van welke voedingsstoffen moet eten (eiwitten, vetten en koolhydraten). Wil jij meer weten over deze verdelen? Lees dan hier het artikel over de macro’s.

Zeker wanneer je fanatiek sport is dit echt een aanrader, omdat je merkt dat wanneer je eiwitten on fleek zijn, je PR na PR gaat halen en ook echt verandering gaat zien in je spieren.

beste eiwitrepen

Beste eiwitrepen, wat vinden wij belangrijk?

Aangezien wij al veel verschillende eiwit repen hebben uitgeprobeerd, weten wij waar wij naar kijken voordat wij eiwit repen kopen. Als je dit nog niet zo vaak hebt uitgeprobeerd is het handig om eerst even onderstaand stukje te lezen. Hierin bespreken wij wat wij belangrijk vinden in eiwit repen.

Aan het eind van dit stukje kan je voor jezelf bedenken wat jij belangrijk vindt (en ook nog eens lekker natuurlijk) in eiwit repen en hieruit de keuze maken welke eiwit repen het beste bij jou passen.

  • Hoeveelheid eiwitten

Naast dat we de eiwit repen natuurlijk eten omdat ze heerlijk zijn, is het hoofddoel eigenlijk om eiwitten te eten. Daarom proberen we natuurlijk wel zo veel mogelijk eiwitten in één eiwitreep te hebben.

Het zou natuurlijk super lekker zijn om 4 eiwit repen met 5 gram eiwit per reep te eten, maar voor je portemonnee (en hoeveelheid calorieën) is dit misschien niet zo heel handig. Dan kan je beter 1 eiwit reep nemen met 20 gram eiwit.

Onderling zit er tussen de verschillende eiwit repen best een groot verschil in hoeveelheid eiwitten. Let hier dus even op voordat je jouw eiwit repen koopt.

  • Overige voedingsmiddelen

Naast de eiwitten letten we ook op vezels. Vezels zijn natuurlijk super goed voor een gezonde darmwerking. Naast dat ze super belangrijk zijn om lekker te kunnen poepen, zorgen ze ook voor een verzadigd gevoel in je buik. Top natuurlijk, want dan heb je in ieder geval niet meteen al die cravings in chocola, koekjes, taart en nog meer lekkers.

Wat ook wel een belangrijke is: de calorieën. Vooral wanneer je bezig bent met afvallen is dit wel een belangrijke is, omdat je wel ziet dat de meeste eiwit repen best wat calorieën bevatten. De meeste bevatten 150 – 250 calorieën. Als jij dus bezig bent met afvallen, zou je misschien beter kunnen gaan voor een eiwit reep die wat minder calorieën bevat.

Wel moet je natuurlijk altijd kijken naar de verhouding eiwitten en calorieën. Een eiwitreep die meer calorieën bevat, bevat vaak ook meer eiwit. Dan zou het natuurlijk prima zijn om voor deze eiwit reep te gaan, want je doel blijft: een bonk eiwitten binnen krijgen.

  • Smaak

Om te voorkomen dat jullie je tanden moeten gaan zetten in een vieze/ smaakloze/ plastic bende, kijken we natuurlijk ook naar de smaak. Onderstaande eiwit repen hebben wij allemaal geprobeerd en deze vinden wij toch wel het aller lekkerst.

Hoe top zou het zijn als jouw eiwit reep smaakt naar een heerlijke candy bar? Wat wel een feitje is: de lekkerste eiwitrepen zijn vaak niet de goedkoopste, dus bereid je voor op het volgende stukje…

  • Prijs

Ons sport abonnement die soms wel eens 80 euro kost (ja, crossfit is duur), gezonde voeding met veel groenten en fruit (prijsjes lopen op), eiwit poeder, andere supplementen zoals magnesium en dan ook nog eens eiwitrepen. Onze rekening wordt helemaal leeg getrokken met uitgaven voor onze levensstijl.

Daarom kijken wij ook naar de prijs. Het kost niet veel moeite om uit te zoeken of er ook goedkopere opties zijn, voordat je je helemaal scheel betaalt aan al je sportvoeding.

Nou… bedenk bij jezelf wat jij belangrijk vindt in eiwit repen en dan gaan we nu eindelijk door naar onze top 5 beste eiwitrepen!

Wat zijn de beste eiwitrepen?

Om de repen met elkaar te vergelijken kijken we naar de hoeveelheid eiwitten, vezels, calorieën, smaak en prijs. Uiteraard kunnen smaken verschillen maar dit is onze top 5 geworden:

1. Carb Killa – Grenade

beste eiwitrepen

Deze eiwitrepen zijn enorm populair en het is dus ook geen verrassing dat deze op nummer 1 staat. In deze reep zitten maar liefst 21 gram eiwitten en bijna 7 gram vezels. Vezels zijn belangrijk voor het creëren van een verzadigd gevoel. Deze reep bevat 223 calorieën.

Daarnaast zijn er 12 verschillende smaken waar je uit kan kiezen dus er is voor iedereen wat wils. De smaken caramel chaos en chocolade zeezout zijn echte aanraders. In een doosje zitten 12 repen en het totaal komt dan neer op €24,90, oftewel €2,01 per reep. Zie hier de kortingslink!

Deze repen zijn nu via Bol.com te verkrijgen met korting!

Dit blijft gewoon de lekkerste eiwitreep!

✅ Het aller lekkerst!

✅ Hoog in eiwitten

✅ Hoog in vezels

Veel verschillende smaken

✅ Weinig toegevoegde suikers

❌ Iets hoger in calorieën dan vergelijkbare repen (223 calorieën)

❌ Duurder dan alternatieven

2. Vitamin & Protein bar – Fulfil Nutrition

Dit is toch wel een van de toppers onder de eiwitrepen vandaag de dag. Met 20 gram eiwit per reep, 3,4 gram vezels en minder dan 3 gram suiker kan je hier geen foute keuze in maken.

De salted caramel is toch wel de lekkerste die wij gehad hebben, maar je kan tegenwoordig ook een mix kopen van alle soorten die ze hebben zodat je zelf kan oordelen welke jij de lekkerste vindt. Smaken verschillen nou eenmaal.

Ze zijn €2,49 per reep. Een box repen met 15 repen is € 29,90. Dit is wel wat duurder dan vergelijkbare producten.

Met in totaal 204 calorieën per bar past dit prima als tussendoortje in je dieet.

Nu tot 60% korting bij Body & Fit!

✅ Hoog in eiwit

✅ Laag in suikers

✅ Vele smaken om uit te kiezen

✅ Hoog in dagelijkse vitamines

Voorziet je langdurig van energie

❌ Hoger in calorieën dan vergelijkbare producten

❌ Duurder dan alternatieven

3. Barebells

beste eiwitrepen

Op nummer drie staan de eiwitrepen van Barebells. Ook met deze optie kan je geen verkeerde keuze maken.

De reep bevat 20 gram eiwit en 3,3 gram vezels. Bijna vergelijkbaar met de eerste reep alleen heeft deze wel net iets minder vezels.

Je hebt keuze uit 6 verschillende smaken en onze favoriet is de white chocolate almond. Het voelt bijna als een normale chocoladereep alleen dan zonder alle toegevoegde suikers.

Verder heeft deze reep maar 197 calorieën en is dus voor iedereen een lekker en verantwoord tussendoortje. In totaal kosten 12 repen €26,50 (kortingslink!), dus €2,21 per reep.

✅ Hoog in eiwit

✅ Laag in calorieën

✅ Lang een verzadigd gevoel

❌ Lager in vezels dan vergelijkbare eiwitrepen

❌ Iets duurder van vergelijkbare producten

4. Whip ’n whey bar

beste eiwitrepen

Zelf al meerdere malen besteld en iedere keer is het weer genieten van deze repen. In totaal zit er 15 gram eiwit in de reep, dus wel iets minder dan vergelijkbare repen. Aan de andere kant zitten er dan wel maar 184 calorieën dus dat is weer een pluspunt.

Deze Whip ’n whey bar kan je kopen bij Body & Fit.

Verder zitten er 5,1 gram vezels in en betaal je op dit moment maar €1,58 per reep. In een hele doos zitten 12 repen en dit kost €18,99 (klik hier voor de korting!).

De double chocolate smaak is toch wel mijn favoriet!

✅ Hoog in vezels

✅ Rijk aan eiwit

✅ Goedkoper dan alternatieven

✅ Lekkere smaken

✅ Vult goed

❌ Iets minder eiwitten dan vergelijkbare repen

❌ Maar 4 smaken waar je uit kunt kiezen

❌ Minder lekker dan vergelijkbare repen

5. Perfection bar crunchy – Body & Fit

Dit is echt een bar waarvan je niet zou verwachten dat hij goed voor je is. Nu met vernieuwde recepten en de chocolate toffee is een echte aanrader.

Met 20 gram eiwit en 3,8 gram vezels is dit een bar waar je lekker van kan genieten en makkelijk aan je eiwitten komt. De reep bevat 215 calorieën. Er zijn helaas maar 3 verschillende smaken waar je uit kan kiezen.

Met €1,50 per bar is dit ook een van de goedkopere bars dus nog een reden om deze een keertje te proberen. Voor een doos van 12 repen betaal je €7,99 (kortingslink!)

Nu repen kan je nu met korting krijgen bij Body & Fit!

Let wel op: deze repen zijn snel uitverkocht!

✅ Hoog in eiwit

✅ Goedkoper dan vergelijkbare producten

✅ Lekker crunchy

✅ Vrij van toegevoegde suikers

❌ Meer calorieën dan vergelijkbare repen

❌ Iets lager in vezels

❌ Maar 3 smaken waar je uit kan kiezen

❌ Toch wel de minst lekkere van de 5 repen

Ik hoop dat dit artikel jullie heeft geholpen in het maken van een keuze voor welke eiwit reep het beste bij je past. Geen nood, je hoeft nu natuurlijk niet een keus te maken voor de rest van je leven, want je kan natuurlijk altijd nog switchen.

Wij wisselen ook nog regelmatig van eiwit repen, omdat je soms gewoon weer zin hebt in wat nieuws! Veel plezier met jullie eiwit repen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *