Impact Whey Protein

Zie hier de review over Impact Whey Protein van MyProtein! De regels omtrent Corona zijn weer wat versoepeld en je kan weer naar de sportschool. Misschien heb je gedurende de periode van alle maatregelen niet zoveel kunnen trainen als je eigenlijk gehoopt had. Voor sommigen is dat gewoon weer de draad oppakken en anderen zetten juist de eerste stappen in de sportschool.

Man wat komt er dan veel op je af! Wat ga je precies doen, doe ik het wel goed, waarom heeft die gozer naast me het steeds over een scoopie en hoe zit het precies met die eiwitten? Dit zijn zomaar een aantal vragen die je dan bezig kunnen houden. Vandaag gaan we het hebben over die laatste vraag.

Je hoort vaak dat wanneer je sport, je meer eiwitten moet eten. Een makkelijke manier om het eiwit in je voeding aan te vullen, is door middel van eiwit poeder. Maar er zijn zo veel verschillende soorten eiwit poeder, welke is nou het beste?

In het artikel over macro’s hebben we besproken dat er 3 verschillende macro’s zijn: koolhydraten, eiwitten en vetten. Wil je meer informatie over koolhydraten en vetten? Bekijk het artikel! Eiwitten zijn een soort bouwstenen van je lichaam. Tijdens het trainen ontstaan er vaak hele kleine spierscheurtjes. Door het innemen van eiwitten geef je je lichaam de kans om die te laten herstellen.

Het continu herhalen van dit proces zorgt er uiteindelijk voor dat je spiermassa gaat opbouwen.

We hebben het al kort even over eiwitten gehad. We gaan het nu nog hebben over hoeveel eiwitten je nodig hebt, wat whey proteïne precies is, wat wij belangrijk vinden in deze shakes en wat onze favoriete eiwit poeder is! Spoiler alert: Impact Whey Protein van MyProtein.

Ga direct naar de kortingslink voor Impact Whey Protein van MyProtein!!

Hoeveel eiwitten heb je nodig?

Tijdens de verwerking van voeding verbruikt je lichaam energie. Bij de verwerking van eiwitten verbruikt je lichaam meer energie dan bij het verwerken van koolhydraten en vetten. Daarnaast zorgen eiwitten er ook voor dat je een verzadigd gevoel krijgt, waardoor je sneller vol zit en minder eet. Super handig als je probeert af te vallen!

Meestal wordt tussen de 1,2 en 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht aangeraden, waarbij duursporters minder eiwitten nodig hebben dan sporters die aan krachttraining doen. Dit heeft te maken met dat het bij krachttraining meer draait om spiermassa opbouwen en met die grote hoeveelheid spierscheurtjes heb je dat echt nodig.

Natuurlijk kan je jouw eiwitten halen uit kwark, kip, eieren etc. Heb je geen idee hoeveel eiwitten jij eet op een dag? Houdt het een keer een dagje (of langer natuurlijk) bij wat je eet in MyFitnessPal. Dit is een app waarin je heel gemakkelijk jouw eten kan invullen.

Ook zie je dan direct hoeveel eiwit je hebt gegeten op een dag. Ik dacht altijd dat ik wel voldoende eiwitten at, maar ik kwam erachter dat ik in ieder geval het dubbele (!!) aan eiwitten per dag moest gaan eten. Echt een reality check!

Nu ik mijn eiwit flink heb opgeschroefd merk ik dit wel echt aan mijn sportprestaties. Met name de krachtoefeningen gaan veel beter en ik haal PR na PR!

Soms kan het eten van voldoende eiwitten een uitdaging zijn, zeker als je gevarieerd en lekker wilt blijven eten. Daarom neem ik je hieronder mee in welke opties je zou kunnen proberen.

Veel sporters vullen hun eiwitrijke voeding aan met proteïne(eiwit) shakes. Wei (whey) eiwitten zijn de meest gebruikte eiwitten onder sporters, omdat ze door het lichaam snel worden opgenomen en makkelijk verteerd worden.

Er bestaan 3 verschillende varianten van eiwitpoeder: concentraat, isolaat en hydrolisaat. Het verschil tussen deze eiwitpoeders zit hem in het percentage pure eiwit. De concentraat bestaat uit 60 tot 80% eiwit. Isolaat bevat 90 tot 95% eiwit. Hydrolisaat bevat 99% eiwit.

Tip: don’t try onderstaande filmpje at home! Bram vond het niet echt lekker…

Whey proteïne

Whey eiwitten zijn de meest bekende eiwitten als je kijkt naar dierlijke eiwit supplementen. Tijdens het proces van melk naar kaas wordt whey eiwit afgescheiden. Een groot voordeel is dat whey eiwitten snel in het lichaam worden opgenomen. Dit komt omdat er geen lactose en vetten meer in zitten, wat de opname makkelijk maakt.

Doordat deze eiwitten zo snel opgenomen worden zijn ze super handig na je training. Na je training wil je je lichaam laten herstellen met behulp van eiwitten en een eiwit shake zorgt er dus voor dat die eiwitten sneller worden opgenomen.

Dit betekend niet dat je direct na je workout per se een shake moet nemen. Sommige mensen hebben het wel eens over binnen 30 minuten na je training. Deze 30 minuten zijn zeker geen harde eis. Je kan ook prima nog wat later je shake innemen.

Ook wordt een shake voor het slapen gaan super gemakkelijk opgenomen in je lichaam. Ook een aanrader dus!

Nu zeg ik niet dat je alleen nog maar shakes moet gaan nemen. Eiwit shakes zijn heel handig maar zeker geen vervanging van een gezond eetpatroon. Dus 1-2 shakes per dag is prima, maar de hele dag door eiwit shakes naar binnen knallen in de hoop dat je net zo’n kast wordt als Arnold Schwarzenegger is niet zo slim.

Wat vinden wij belangrijk in een eiwit shake?

Er zijn natuurlijk super veel verschillende eiwit shakes van allemaal verschillende merken. Zoals je hieronder kan lezen zijn wij fan van de Impact Whey Protein van MyProtein. Maar wat vinden wij nou belangrijk in een eiwit shake?

  • Oplosbaarheid

Hoe vies is het als jij lekker aan het shaken bent, daarna die shake beker aan je mond zet en allemaal klonten proeft, bah! Dit willen wij altijd voorkomen en daarom vinden wij de oplosbaarheid van een eiwit shake erg belangrijk.

  • Smaak

Van een chemisch smakende eiwit shake wordt niemand echt blij. Daarnaast verschillen smaken natuurlijk en vinden wij dat je bij een goede eiwit poeder keuze moet hebben uit verschillende smaken.

Veel eiwit poeders hebben overigens ook een proef pakketje waarin je meerdere maken kunt proberen. Super handig wanneer je nog niet weet welke smaak je nou lekker vindt.

  • Hoeveelheid eiwit per scoop

De reden waarom wij een eiwit shake nemen is natuurlijk voor het eiwit. Dan wil je ook dat er zo veel mogelijk eiwit in één scoop zit.

  • Overige voedingswaarden

Wat ik wel een belangrijke hierin vind is de hoeveelheid calorieën per scoop. Ik heb geen zin om samen met die eiwitten ook een calorie bom binnen te krijgen en heb daarom ook het liefst een zo laag mogelijk calorie aantal in mijn scoopie.

Bij overige voedingswaarden kan je natuurlijk ook kijken naar andere toegevoegde producten, zoals BCAA’s of creatine. Of deze een toegevoegde waarde voor jou kunnen hebben is afhankelijk van jouw doelen.

  • Prijs

Aangezien wij geen zin hebben om de hoofdprijs te gaan betalen voor onze gainz, nemen wij in deze de prijs ook mee. Het moet natuurlijk wel een beetje betaalbaar zijn..

Review Impact Whey Protein – MyProtein

Impact Whey Protein

Dit is het eiwit poeder dat wij al een hele lange tijd gebruiken. Wij zijn helemaal fan, omdat dit eiwit poeder een goede samenstelling heeft en ook goedkoop is.

Impact Whey Protein bevat 21 gram eiwit per portie en 4,5 gram BCAA’s. Daarnaast bevat het ook nog 3,6 gram glutamine dat het spierherstel ondersteund. Per portie zitten ca 103 kcal. Daarnaast zit er ook nog eens 3 gram creatine per portie. Dit betekend dat je niet ook nog allemaal losse supplementen in hoeft te nemen. Super handig!

Er zijn nu meer dan 40 verschillende smaken te krijgen. Voorbeelden zijn: blueberry cheesecake, chocolate peanut butter, coffee caramel, marsepein, natural banana, raspberry, rocky road, blueberry en raspberry stevia en speculoos. De smaken zijn super divers en er zit echt voor iedereen wel wat lekkerst tussen! Wij vinden vanilla toch altijd de lekkerste.

Als je nou echt niet kan kiezen, kan je bij MyProtein ook voor een Sample Box gaan. Hierin zitten 8 verschillende smaken! Super fijn voor als je eens wat nieuwe smaken wilt uitproberen en niet meteen een 5 kg zak wil kopen van die smaak.

Wat ook een voordeel is, is dat de Impact Whey Protein vegetarisch is en dat bijna alle smaken glutenvrij zijn (behalve Birthday cake en Latte).

Laten we nu even wat dieper ingaan op een aantal belangrijke onderdelen van een eiwit shake, namelijk: oplosbaarheid, prijs en smaak.

Allereerst bespreken we de oplosbaarheid. Als er iets vies is dan is dat wel zo’n shake met van die vieze klonten erin, bah! Gelukkig heb je daar bij de impact whey protein van MyProtein geen last van. Het lost heel gemakkelijk op en klontjes hebben we zelden.

Wel merken wij dat de shake makkelijker oplost met melk dan met water. Zelf vinden wij het met melk ook nog eens veel lekkerder, dus dat kunnen wij zeker aanraden.

Vervolgens gaan we het hebben over de smaak. We hebben al aangegeven dat er enorm veel keuze is en dat je misschien geen idee hebt welke je moet kiezen. Een mix is dan een goede optie, je kan dan een aantal verschillende smaken proeven om er zo achter te komen welke jij het lekkerst vindt.

Daarnaast is het zo dat smaak heel erg afhankelijk is van de persoon zelf. Sommigen vinden een koffie achtige smaak bijvoorbeeld geweldig, ik daarentegen voel de kotsneigingen al naar boven komen. Nog wel een kleine tip: neem het altijd met een beetje melk en je hebt een lekkere milkshake:)

Als we kijken naar de prijs dan is dit zeker een van de goedkopere opties op de markt. Dat zeg ik nu wel heel leuk, maar waar zijn de feiten dan? Nou daar komt ie dan! Je kan Impact Whey Protein al krijgen voor €99,99 per 200 porties. Dit is €0,55 per portie. Bij MyProtein is er bijna altijd wel een kortingsactie. Op dit moment heb je daar 25% korting! Klik hier voor de kortingslink!!

✅ Goedkoop

✅ Vaak kortingsacties

✅ 21 gram eiwit per portie

✅ 4,5 gram BCAA’s per portie

✅ 3,6 gram glutamine per portie

✅ Ca 103 kcal per portie

✅ 3 gram creatine per portie

✅ Veel verschillende smaken

✅ Alle smaken zijn glutenvrij, behalve Latte en Birthday Cake

✅ Vegetarisch

✅ Lost makkelijk op

❌ Niet lekker met water, alleen met melk

❌ Minder BCAA’s dan vergelijkbare producten

❌ Levertijd is wat langer (ca 1 week)

Conclusie

Als we even alles op een rijtje zetten dan kunnen we concluderen dat uit deze review over Impact Whey Protein ongetwijfeld een van de betere Whey Proteïn op de markt is. Hij is goedkoop, de smaken kan je bijna oneindig in variëren met 40 verschillende smaken en daarnaast lost hij ook nog goed op.

Met 103 calorieën en 21 gram eiwit per portie krijg je heel gemakkelijk een goede hoeveelheid eiwit binnen zonder dat dit veel calorieën bevat. Dat maakt dit product ook nog eens ideaal als je aan het afvallen bent.

Al met al is dit een echte aanrader om lekker, verantwoord en zonder je portemonnee te plunderen te kunnen herstellen na een zware sessie in de gym. Overtuigd? Haal hier je Impact Whey Protein met kortingscode!

Wil je toch kijken naar nog andere eiwit poeders? Bekijk hier de top 3 beste eiwit poeders? Klik hier!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *