vegan eiwit repen

Vandaag gaan we het eens hebben over de beste vegan eiwit repen. Er zijn natuurlijk verschillende redenen om vegan te eten, bijvoorbeeld beter voor het klimaat, zielig voor de dieren of omdat je niet goed tegen dierlijke eiwitten kan. Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen, maar dit zijn toch wel de meest voorkomende redenen.

Eiwitten zijn essentieel wanneer het gaat over het opbouwen van spiermassa, zeker als je veel aan sporten doet. Wanneer je vegan eet kan het soms lastig zijn om genoeg eiwitten binnen te krijgen uit je voeding.

Hoe makkelijk (en lekker) zou het dan zijn als je gewoon een vegan eiwit reep in je mik kan stoppen? Mijn ervaring is dat die dingen soms net smaken naar een snickers en super handig zijn om ergens mee naartoe te nemen. Zo eet ik ze vaak als ik in de auto zit onderweg naar huis. Vaak heb je er dan al een hele dag op zitten op je werk en begint dat maagje wel een beetje te knorren.

Wanneer mijn maagje aan het knorren is, heb ik altijd mega veel zin in lekkere trek. Een stukje chocola (lees: hele reep chocola) zou er dan prima in kunnen. Om mijn honger en trek te stillen neem ik dan altijd een vegan eiwit reep. Vaak zit er een laagje chocola om de eiwit reep en is daardoor mijn craving naar chocola verdwenen.

Naast dat deze repen super lekker zijn, zijn ze ook echt goed voor je. Ze bevatten bordenvol eiwitten die jij natuurlijk nodig hebt als je zo nog naar de gym wilt gaan. Nog een voordeel van deze eiwit repen is dat ze erg vullen. Dus is jouw maag al even aan het knorren en heb je mega veel honger? Een eiwit reep is de perfecte oplossing!

Zoals hierboven al even aangegeven vergt het toch wat meer creativiteit om aan je eiwitten te komen als je vegan bent. Uiteraard bestaan er nog veel vegan producten die boordenvol zitten met eiwit, maar van deze producten moet je toch wat meer eten om aan dezelfde eiwitten te komen die in dierlijke producten zitten. Daarbij kunnen vegan eiwit poeder of vegan eiwit repen een goede oplossing zijn!

Bij de productie van vegan eiwit repen wordt geen gebruik gemaakt van dierlijke producten, maar alleen maar van plantaardige producten.

Wil je meer informatie over het belang van eiwitten in je voeding? Lees ons artikel over eiwitten. Ook hebben wij nog extra informatie over je macro’s en hoeveel die van jou moeten zijn!

Misschien gebruik je ze al of ben je juist benieuwd naar welke nu het beste is. Om te voorkomen dat jullie dat zelf uit moeten vogelen hebben wij de nodige vegan eiwit repen geprobeerd en vandaag delen we de resultaten met jullie. We gaan het eerst hebben over hoeveel eiwit je moet eten, wat wij belangrijk vinden in de beste vegan eiwit repen en daarna bespreken we met jullie de top 5 beste vegan eiwit repen.

Hoeveel eiwit moet je eten?

We beginnen even bij de basis met hoeveel eiwit je moet eten. Als je veel sport moet je meer eiwit eten dan mensen die niet sporten. Dit heeft te maken met spieropbouw waar eiwit noodzakelijk in is. Een sporter moet 1,2 á 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht eten. Ga hierbij richting de 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht als je aan krachtsport doet (heb je toch meer spieropbouw nodig).

Dit betekend dat iemand van 70 kilogram al 140 gram eiwit moet eten per dag. Dat is een hele hoop en kan wel eens een uitdaging zijn.

In het begin had ik echt geen flauw idee hoeveel eiwit ik op een dag at. Ik heb toen een tijdje mijn calorieën en macro’s (eiwitten, vetten en koolhydraten) bijgehouden via de app MyFitnessPal en dit is echt een aanrader! Via die app kan je jouw voedingsmiddelen heel gemakkelijk invoeren of zelfs scannen. Makkelijker kan het bijna niet.

Na een paar dagen dit bijgehouden te hebben schrok ik wel een beetje. Ik at veel te weinig eiwit.. Nog niet eens de helft van wat ik per dag zou moeten eten. Dit was voor mij echt een reality check waarna ik nu ook echt een stuk meer eiwitten ben gaan eten.

Als jij dus geen idee hebt hoeveel eiwitten jij eigenlijk eet op een dag, kan deze app jou verder helpen. Natuurlijk hoef je dit geen maanden of jaren bij te gaan houden (behalve als je dit zelf fijn vindt natuurlijk), maar een paar dagen kan je al inzicht geven in jouw voedingspatroon.

vegan eiwit repen

Wat vinden wij belangrijk in vegan eiwit repen?

Wat vinden wij nou belangrijk in vegan eiwit repen? Uit onderstaande punten kan je zelf bedenken wat jij nou belangrijk vindt in een vegan eiwit reep en op basis daarvan kan jij een keus maken welke vegan eiwit reep het beste bij jou past.

  • Vegan

Nou, een beetje een inkoppertje maar de eiwit reep moet natuurlijk gewoon vegan zijn. De meeste eiwit repen die vegan zijn, zijn ook gecertificeerd vegan. Dit staat er dan vaak groot op en kan je ook bij de naam van de eiwit reep vinden.

Tegenwoordig hebben steeds meer grote merken ook hun vegan eiwit repen. Super fijn, want dit zijn vaak wel de lekkerste eiwit repen!

  • Hoeveelheid eiwitten

Wanneer we erachter zijn gekomen dat we echt te weinig eiwitten binnen krijgen op een dag, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoeveel eiwitten we nog moeten aanvullen. Daarbij is het handig om eiwitrepen te kiezen met zo veel mogelijk eiwit.

Door eiwitrepen te kiezen die veel eiwit bevatten hoef je niet 3 of 4 eiwitrepen per dag te eten (ook fijn voor je portemonnee), maar is 1 vegan eiwit reep ook al wel voldoende. Daarnaast betekend het ook dat hoe meer eiwit een eiwitreep bevat, hoe meer vullend de eiwitreep ook is. Dit is helemaal handig als je ook op je calorieën wilt letten (ga je toch wat minder ongezond snacken) en aan het afvallen bent.

  • Overige voedingsstoffen

Waar we ook op letten is de hoeveelheid vezels in de eiwit repen. Vezels zijn natuurlijk super goed voor een goede werking van je darmen (echt cruciaal zelfs!). Daarnaast zorgen ze ook nog voor een vol gevoel. Toch wel erg handig die vezeltjes..

Wij letten ook altijd wel op de hoeveelheid calorieën per reep. Ik heb geen zin om een caloriebom aan eiwitreep te eten, waardoor ik al heel snel aan mijn calorie behoefte van die dag zit en andere dingen uit mijn dieet moet schrappen. Het liefst heb ik daarom een vegan eiwit reep met zo min mogelijk calorieën. Uiteraard mag de reep wel wat meer calorieën bevatten als deze ook meer eiwit bevat. Dit moet in vergelijking staan.

  • Smaak

Hoe top zou het zijn als je een vegan eiwit reep vindt die smaakt naar een snickers? Ik vind dat vegan eiwit repen vaak erg taai en hard. Heel jammer, want hierdoor heb je het idee dat je na het eten van de eiwit reep al je tanden kwijt bent. Tegenwoordig vind ik dat ze de vegan eiwit repen erg hebben verbeterd waardoor ze echt veel lekkerder zijn geworden. Een lekkere (en gezonde) snack dus!

Ook qua smaak zijn ze echt verbeterd. Het komt nu steeds meer in de buurt van een candybar.

Tip: probeer je vegan eiwit reep eens in stukjes te hakken en door je havermout te doen die nog de magnetron of oven in gaat. Gesmolten eiwit reep -> jammie!!

  • Prijs

Ik merk dat vegan producten vaak wat duurder zijn dan dierlijke producten. Om te voorkomen dat we hiervoor de hoofdprijs gaan betalen (zeker in combinatie met alle andere supplementen die we gebruiken) letten we uiteraard ook op de prijs.

Iedereen heeft natuurlijk een ander budget (of andere prioriteiten) wat je over hebt voor eiwit repen. Dit moet je voor jezelf even bedenken. Vaak zijn de wat duurdere vegan eiwit repen wel wat lekkerder en dat vind ik ze dan ook echt waard! Natuurlijk hebben we ook opties voor de mensen met een minder groot budget.

Wil je meer weten over andere supplementen? Klik hier!

Nou.. laten we het nu maar eens gaan hebben over die lekkere vegan eiwit repen!

Wat zijn de lekkerste vegan eiwit repen?

Om de repen met elkaar te vergelijken kijken we naar de hoeveelheid eiwitten, vezels, calorieën, smaak en prijs. Uiteraard kunnen smaken verschillen maar dit is onze top 5 geworden:

1. Vegan eiwit reep – Barebells

vegan eiwit repen

De vegan eiwit repen van Barebells zijn absoluut onze favoriet. Deze eiwit repen zijn ontzettend lekker en bevatten precies wat je van een eiwit reep kan verwachten. Ze zijn totaal niet taai, maar juist heel zacht van binnen.

Deze eiwit reep bevat 215 kcal en 15 gram eiwit. Daarnaast bevat de reep ook nog 6,3 gram vezels wat nog meer voor een verzadigd gevoel zorgt.

Bij deze eiwit repen kan je kiezen uit 2 smaken: hazelnoot & noga of zoute pinda. Wij vinden de hazelnoot & noga het aller lekkerst!

Je kan een doosje met 12 repen kopen voor €26,90 (kortingslink!). Dit is €2,24 per reep.

✅ De aller lekkerste!

✅ Bevat veel vezels

✅ Bevat redelijk veel eiwit

✅ Weinig toegevoegde suikers

❌ Relatief duur

❌ Maar 2 verschillende smaken

2. Vegan eiwit reep – Body&Fit

vegan eiwit repen

De vegan eiwit reep van Body & Fit staat bij ons op nummer 2. Deze reep is erg lekker, bevat weinig suikers en een hele hoop eiwit.

Met maar liefst 186 kcal per reep is dit een calorie arme reep. Ondanks het lage calorie aantal bevat deze reep 20 gram eiwit en 20 gram vezels.

Wanneer je deze reep op hebt, zit je dus nog wel een tijdje vol.

De reep is te verkrijgen in de smaken banana chocolate, cookie dough en salted caramel. Je kan ook gaan voor een mix box, waarbij je alle smaken uit kunt proberen. De cookie dough is onze favoriet!

Deze eiwit repen zijn nu met korting verkrijgbaar bij Body&Fit voor €15,74 (klik hier voor de korting!) per 12 repen. Dat is dus €1,31 per reep! Wat een koopje!

✅ Weinig calorieën

✅ Veel eiwit

✅ Super veel vezels

✅ Als je niet kan kiezen welke smaak je wilt, kan je een mix box nemen

✅ Goedkoop

❌ Maar 3 verschillende smaken

❌ Minder lekker dan de Barebell reep

3. Misfits vegan eiwit reep

Dit zijn met chocola overgoten, drielaagse vegan eiwit repen. Deze repen hebben een lekkere smaak en structuur.

Daarnaast zijn er 7 verschillende smaken: chocolate brownie, chocolate hazelnut, chocolate peanut, dark chocolate raspberry, white chocolate salted peanuts, chocolate caramel en chocolate orange. Onze favoriet is de white chocolate salted peanuts! Wanneer je echt niet kan kiezen kan je ook nog voor een mix box gaan!

Deze repen zijn laag in calorieën (192 kcal) en bevatten 15 gram eiwit en 8,3 gram vezels. Lekker vullend dus!

Voor maar €22,49 (incl korting!) kan je nu 12 repen kopen! Dit is €1,87 per reep.

✅ Veel verschillende smaken

✅ Je kan gaan voor een mix box

✅ Weinig calorieën

✅ Veel vezels

✅ Bevat redelijk veel eiwit

❌ Duurder dan vergelijkbare repen

❌ Net iets minder lekker

4. PHD Smart Bars Plant

Deze lekkere repen hebben een zachte kern, omhuld met een lekkere laag karamel en een crunchy topping.

Ook bij deze bar zijn weer een aantal lekkere smaken beschikbaar: chocolate peanut brownie, peanutbutter jelly, salted caramel en vanilla fudge. Wij vinden dan toch de chocolate peanut brownie het lekkerst!

Deze repen bevatten wel wat meer calorieën: 244. Daarnaast bevatten ze 18,6 gram eiwit en 1,3 gram vezels.

Deze eiwit repen zijn verkrijgbaar vanaf €17,99 (met korting!) voor 12 repen. Dit is €1,50 per reep.

✅ Goedkope repen

✅ Lekkere crunchy topping

✅ Bevat veel eiwit

✅ Veel verschillende smaken

❌ Bevatten veel calorieën

❌ Weinig vezels

❌ Minder lekker dan vergelijkbare repen

5. Think! Vegan Bar

vegan eiwit repen

Wat ook een lekkere reep is, is de vegan eiwit reep van Think! Deze repen zijn verkrijgbaar in de smaken chocolate fudge (onze favoriet!) en chocolate mint.

Naast dat deze repen vegan zijn, zijn ze ook nog glutenvrij!

Deze reep bevat 230 kcal, 13 gram eiwit en 3 gram vezels. De reep is dus wel wat hoger in calorieën en lager in de eiwitten, maar de smaak maakt dit wel weer goed.

Een doosje met 12 repen is te verkrijgen voor €15,90 (kortingslink!). Dit is €1,59 per reep en daarmee is deze reep zeker de moeite waard om eens te proberen

✅ Goedkope repen

✅ Glutenvrij

❌ Maar 2 smaken

❌ Bevat veel calorieën

❌ Relatief weinig eiwit

❌ Weinig vezels

❌ Toch de minst lekkere van de 5 vegan eiwit repen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *