beste sport om af te vallen

We willen allemaal afvallen, maar wat is nou de beste sport om af te vallen? Dit is blijkbaar lastiger gezegd dan gedaan. Achja, de meeste dingen in het leven die de moeite waard zijn om te hebben komen niet aanwaaien. En zo ook dat geweldige lichaam waar je altijd al van gedroomd hebt.

Maar aan de andere kant is het ook wel weer iets om trots op te zijn als het wel lukt, omdat zoiets alleen zal lukken wanneer je discipline en doorzettingsvermogen hebt. Mindset is dus ongetwijfeld iets wat heel belangrijk is in zo’n traject, maar vaak staat dit een beetje in de schaduw van sporten en letten op je voeding.

Juist de combinatie van deze drie onderdelen zorgen ervoor dat jij gezond en duurzaam kan afvallen. Ik zeg bewust ‘duurzaam’, omdat het niet de bedoeling is dat we een potje gaan jojoën, maar dat we blijvende resultaten gaan boeken.

Nou goed even door met waar jullie voor zijn gekomen en dat is: welke sport het beste is om af te vallen?

Wil je meer informatie over afvallen? Klik hier!

Is de beste sport om af te vallen cardio?

Als we alleen kijken naar de korte termijn dan zijn sporten als fietsen, roeien en hardlopen, oftewel cardio, de snelste manieren om af te vallen. Deze sporten hebben als grote voordeel dat je met een uurtje enorm veel calorieën kan verbranden.

Aan de andere kant is het zo dat de verbranding van zulke cardio oefeningen alleen zorgt voor verbranding tijdens de oefening zelf.

Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar krachttraining dan verbrand je ook na je training nog calorieën, omdat je lichaam bezig is om te herstellen. Daarnaast heb je misschien wel eens gehoord dat spieren meer wegen dan vet.

Tijdens krachttraining ligt de focus op het opbouwen van spiermassa, sterker worden of shapen van je lichaam. Wanneer je spiermassa toeneemt zal je ook meer calorieën mogen eten om die spieren te behouden.

In het kort is het dus zo: des te meer spieren je hebt, des te meer calorieën je mag eten. Meer eten… dat klinkt goed!

Combinatie is the key!

Een van de beste manieren om af te vallen is een combinatie van zowel cardio als krachttraining.

Afvallen is namelijk simpelweg minder calorieën eten dan dat je verbrandt. Niet meer niet minder. Er zijn talloze dieetvormen, maar onder aan de streep is het doel van ieder dieet om af te vallen en dat ga je alleen voor elkaar krijgen wanneer je een calorietekort hanteert en consistent bent.

Als je meer wilt afvallen zijn er twee opties; minder eten of meer bewegen. Een combinatie kan natuurlijk ook, maar ik heb ook aangegeven dat je met een duurzame aanpak het verste komt.

Te snel te veel kan er voor zorgen dat je het niet volhoudt en weer terugvalt in oude gewoontes. Iets waar we juist van af willen als je wilt afvallen. Minder eten is misschien al lastig genoeg dus een extra rondje wandelen om makkelijker een calorietekort te krijgen is altijd een goede keuze.

Hoe af te vallen met krachttraining?

We hebben het al even kort over voeding gehad en we gaan nu wat dieper in op het stukje krachttraining. Krachttraining doen de meeste mensen om spiermassa op te bouwen of hun lichaam te shapen.

Je krijgt door de combinatie van afvallen en tegelijkertijd knallen in de gym meer spierdefinitie.

Krachttraining kan wanneer je net begint een beetje eng zijn. Helemaal in de Basic Fit waar allemaal van die opgepompte jongens zich staan uit te sloven. Maar goed, welke oefeningen moet ik doen, hoeveel herhalingen, hoe vaak per week, voer ik de oefeningen wel goed uit? Dit zijn zomaar een aantal vragen waar je tegenaan loopt wanneer je net bent begonnen of met het idee loopt om te starten.

Mocht je nog op zoek zijn naar een programma wat zich onderscheid van alle andere programma’s die er op dit moment zijn dan is het droogtrainen protocol van de Droogtrainen Academie een echt aanrader!

Beste sport om af te vallen: Droog Trainen Protocol

Ik heb het protocol zelf ook gekocht en uitgeprobeerd. In eerste instantie was ik nog een beetje sceptisch toen ik alle resultaten van andere mensen zag staan. Hoe kan er 1 programma zijn, die het wel allemaal voor elkaar krijgt?

Het Droog Trainen Protocol heeft verschillende trainingschema’s. Voor 3-4 of 5 dagen, afhankelijk van hoe vaak jij zou willen sporten. Daarnaast heeft het ook een bodyweight protocol waardoor je deze workouts ook thuis kan doen!

Daarnaast krijg je hierbij ook super veel informatie over sporten en voeding. Zelfs voor de mensen die veel af weten van sporten en voeding is dit echt heel waardevol! Veel sport en voedingmythes worden hier ontkracht!

Gedurende acht weken heb ik dit programma gevolgd. Wonder boven wonder vond ik het goed vol te houden. Dit komt omdat ik niet hoefde te denken in beperkingen, maar juist in wat ik wel allemaal nog mocht eten.

Ik ben trots op wat dit programma mij heeft opgeleverd. In totaal ben ik zeven kilo afgevallen, daarbij veel vet verloren en mijn spiermassa weten op te bouwen. Ik voel mij energieker dan ooit.

beste sport om af te vallen

De kracht van dit programma ligt naar onze mening echt in het feit dat je opgeleid wordt om na het programma op eigen benen te kunnen staan. Normaal gesproken neem je dure personal trainers in de arm of bestel je voedingsschema’s of trainingsschema’s online.

Helemaal prima natuurlijk, maar dit zorgt ervoor dat je eigenlijk continu geld blijft uitgeven en nooit echt zelf de kennis en ervaring krijgt die nodig zijn om zelfstandig verder te kunnen gaan.

Ik heb sport nu al 10 jaar op hoog niveau en heb in die tijd nog niet eerder een programma gezien wat zo compleet is en bovenal ervoor zorgt dat je na afloop van het programma zelfstandig verder kan.

Daarnaast wordt ook uitgelegd waarom je iets doet en zal je niet klakkeloos dingen hoeven te volgen.

Het volledige programma kost slechts €67. Dit is een eenmalige kortingsactie en geeft je de rest van je leven toegang tot alle schema’s en e-books. Zonder korting ben je bijna €300 kwijt.

Ga hier direct naar het stappenplan voor mannen!

Wil jij ook eindelijk definitief afvallen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *