Hoe kan je effectief sporten? Ben jij er klaar mee om uren in de sportschool te staan en dan nog geen progressie te zien? Merk je dat sporten inpassen in je dagelijkse leven een uitdaging is? Heb jij het gevoel dat je geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan?

Dit zijn de problemen waar veel vrouwen tegen aanlopen. Jij hoeft dit allemaal niet alleen te doen. Er zijn mensen die er echt verstand van hebben en je aan de hand mee willen nemen met elke stap in de sportschool.

Dit klinkt toch veel beter dan alles zelf uit moeten zoeken en maar geen progressie te maken?

Wil je meer tips om af te vallen? Lees dan ook onze andere artikelen!

Creatief zijn in de sportschool

Sta jij vaak in de sportschool en heb je geen idee welke oefeningen je moet gaan doen? Of ben je door je inspiratie heen, omdat je dezelfde oefeningen al zo vaak heb gedaan?

Dit maakt de drempel om te gaan sporten nog hoger. Elke keer dezelfde oefeningen uitvoeren is ook niet leuk. Maar ja… Hoe kom je aan nieuwe en uitdagende oefeningen?

Hier kan je natuurlijk ook hulp bij krijgen. Er bestaan veel verschillende trainingsprogramma’s, geschreven door sport professionals. Zij hebben in hun leven al zo veel ervaring op gedaan met sporten, daar zegt Nochtli nog u tegen. Deze professionals weten precies welke training ‘prikkels’ een lichaam nodig heeft.

Deze programma’s zijn ervoor gemaakt zodat jij geen uren in de sportschool hoeft door te brengen, maar kort en effectief traint. Ze zijn afgestemd op jouw lichaam en jouw doelen. Zo kan je in een korte tijd veel progressie boeken en snel fit worden.

Herhaling van oefeningen

Daarnaast is het bij effectief sporten van belang dat je de oefeningen gaat herhalen. Wanneer je elke week dezelfde training volgt, gaat jouw lichaam wennen aan deze weerstand en zal je zien dat je geen progressie meer boekt.

We zijn ons toch niet uit onze naad aan het zweten in de Basic-Fit om er vervolgens niets voor terug te krijgen. 😉

Het belangrijkste voor effectief trainen is om gebruik te maken van het principe progressive overload. Dit houdt in dat je iedere week je training uitbreidt ten opzichte van vorige week. Dit kan zijn in het aantal sets wat je doet, het gewicht wat je lift of het aantal herhalingen per set. Op deze manier blijf je je lichaam prikkelen en zal je zien dat je elke week meer sets, gewicht of herhalingen kan doen.

Dit geeft naast dat dit een groot effect heeft op je lichaam, ook een goede mentale boost, aangezien je ziet dat je progressie maakt.

Deze motivatie is super belangrijk in het vol kunnen houden van deze trainingen.

effectief sporten

Geen uren in de sportschool

Je hoeft geen uren door te brengen in de sportschool. Vaak kan 45 min/ 1 uur al ruim voldoende zijn. Het gaat er vooral om hoe je deze tijd indeelt. Veel mensen raken in de sportschool snel afgeleid door hun telefoon of zijn weer aan het kletsen met die leuke vriendin die ze al een tijdje niet meer gezien hebben.

Hierdoor zijn we vaak veel langer in de sportschool dan we eigenlijk zouden willen. Probeer hierin ook de rust tussen setjes te timen, zodat je niet onbewust veel meer tijd kwijt bent tussen de setjes door.

Trainingprogramma

Je hebt nu gelezen dat trainingsprogramma’s zeker een toegevoegde waarde kunnen hebben om effectief te sporten.

In het droogtrain protocol van de droogtrain academie krijg je een stappenplan met alle informatie over training, voeding en lifestyle waar jij resultaten mee gaat boeken.

Wil jij nu eindelijk jouw ideale lichaam? Pak je kans!

Klik op onderstaande link om naar het droogtrain protocol te gaan.

Wil jij eindelijk afvallen zonder dat jojo-effect?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *