Laten we het vandaag eens hebben over goede voornemens. Want laten we eerlijk zijn, voordat je het weet zitten we ons al vol te stoppen met pepernoten. Of we doen dat stiekem al, omdat ze zo vroeg in de schappen liggen en natuurlijk heel lekker zijn. Daarnaast kunnen we het kerstdiner niet vergeten, waarbij er ongetwijfeld zo veel gegeten gaat worden dat we ons bovenste knoopje los moeten doen.

Niet lang daarna zitten we alweer vooruit te blikken naar volgend jaar en de goede voornemens kunnen dan natuurlijk niet ontbreken.

Iedereen voelt ineens weer de drang om de sportschool te bezoeken en het eetpatroon drastisch om te gooien. Maar waarom is het toch altijd iets in de trant van: maandag, volgende week, volgende maand of volgend jaar ga ik echt starten?

Het is heel lastig om van de een op de andere dag je hele leven om te gooien, het ineens heel anders aan te gaan pakken. Toch proberen we het ieder jaar weer. Laten we er deze keer voor zorgen dat jij met meer kennis en tips wel die nieuwe voornemens kan waarmaken of nog beter… gewoon direct begint en niet alles gaat uitstellen.

Als je iets echt wilt is zo’n smoesje helemaal niet nodig.

Wil je meer weten over afvallen? Klik hier!

Wat gaat er fout met de goede voornemens?

Laten we allereerst beginnen met de vraag waarom goede voornemens zo vaak niet werken. Vaak hebben we niet de motivatie en een plan om die goede voornemens ook daadwerkelijk vol te houden. “Failing to plan, is planning to fail”.

Uiteindelijk ben jij degene die dit wilt volhouden en niet iemand anders. Het is daarom belangrijk dat je duidelijk hebt voor jezelf waarom jij dit wilt zodat je hier op moeilijke momenten op kan terugvallen.

Aan de andere kant is motivatie niet alles want ‘motivation gets you started, discipline keeps you going’. Iedereen heeft wel eens geen zin, discipline zorgt in dit geval ervoor dat jij blijft gaan. Het wordt eigenlijk een tweede natuur voor je. Het is dus heel lastig om ineens alles om te gooien terwijl dat nog helemaal niet in je systeem zit.

De welbekende alles of niets poging heeft je misschien meerdere malen niet de successen bezorgd die je zou willen. Probeer dus ook niet bij je goede voornemens ineens je hele leven om te gooien, want dat is niet vol te houden. Houd het bij kleine stapjes en probeer dit langzaam in te passen in je leven. Het duurt gemiddeld zo’n twee maanden om een nieuwe gewoonte te ontwikkelen.

Geef jezelf dus de tijd om dit te doen en start met 1 gewoonte die je jezelf zou willen aanleren. Eigenlijk moet het voor jezelf ook vast staan dat je dit gaat halen, want als je er aan het begin al over twijfelt, kan je er beter niet aan beginnen.

Goede voornemens

Bekende goede voornemens

Ik denk dat gezonder eten misschien wel op nummer 1 staat wat betreft goede voornemens. Toch lijkt dit voor een hele grote groep mensen niet te lukken, maar waarom niet?

Misschien omdat we geen duidelijk plan hebben en eigenlijk niet weten waar we moeten beginnen. Of we verbieden onszelf om alle lekkere dingen te laten staan en hopen maar dat we dit kunnen volhouden. Je wilt voor jezelf een situatie creëren waarin je dit kan volhouden.

Als jij heel erg van een patatje houdt, eet die dan gewoon! Afvallen is heel simpel, het is alleen niet makkelijk. Wat nou als je het voor jezelf makkelijker kan maken door gewoon de dingen te blijven eten waar je zo van geniet. Afvallen betekent dat je minder calorieën moet eten dan je verbruikt. Als jij vervolgens met het eten van dat patatje nog steeds onder je caloriebehoefte blijft, zal jij nog steeds afvallen. Hoe mooi is dat!

Je weet nu waarom goede voornemens vaak mislukken en daarnaast weet je ook hoe je er deze keer wel een succes van kan maken. Of beter nog…. niet wachten tot het nieuwe jaar, maar gewoon direct actie ondernemen en voor je doelen gaan! Misschien vind je het lastig om die eerste stap te zetten of zoek je hulp bij het maken van een plan.

Weet dan dat de eerste stap vaak het lastigste is en gun jezelf nu eindelijk een keer de mogelijkheid om het echt goed te doen. En wees niet de persoon die na drie weken z’n abonnement opzegt en de handdoek weer in de ring gooit.

De droogtrain academie is in het leven geroepen om jou hierbij te helpen. Zij hebben al vele mensen geholpen in hun transformatie en de resultaten spreken voor zich. Wil jij er nu eindelijk ook echt een keer goed voor gaan? Je bent maar één klik verwijderd van jouw droomlichaam, dat wil jij toch ook?

Leer afvallen met het Droog Trainen Protocol!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *