Fit worden, wie wil dat nou niet? Het lijkt allemaal zo makkelijk als je al die afgetrainde lichamen op Instagram ziet langs komen. Wat zijn hun geheimen en is het echt zo moeilijk als het lijkt?

We willen allemaal fit worden zonder te kiezen voor een extreem laag calorieën dieet en uren op de cardio apparaten door te brengen. Wat nou als er andere manieren zijn waarop je veel sneller een fit lichaam kan krijgen?

Elke keer als ik ging diëten kwam ik redelijk snel op een plateau. Ik viel niet meer af, ondanks dat ik te weinig calorieën at. Mijn workouts bestonden meer en deel uit hardlopen op de loopband, de crosstrainer en de spin-bike. Cardio dus.. wat ik overigens verschrikkelijk vond.

Door dit plateau werd mijn motivatie steeds minder, vooral als ik in het weekend werd uitgenodigd om ergens lekker te gaan eten. Ik moest dan gaan voor een gezondere optie terwijl mijn vrienden en vriendinnen voor een lekkere hamburger gingen.

Hierdoor viel ik na een paar weken diëten en trainen steeds weer terug in mijn oude patronen. Het was niet vol te houden.

Gelukkig hoeft dit allemaal niet zo moeilijk te zijn als we ons nu inbeelden. Diëten is iets waar we altijd als een berg tegenop zien wanneer we na een heerlijke vakantie weer de nodige kilo’s kwijt willen raken.

Hoe fijn zou het dan zijn dat jij precies weet hoe je dit moet aanpakken en ook met succes jouw gestelde doelen kan behalen.

Stoppen met diëten

Laten we even bij de basis beginnen; wanneer je meer calorieën eet dan je verbrand kom je aan en andersom. Dit betekent dus dat je ook zou kunnen afvallen met een dieet waarbij je alleen maar ongezonde dingen eet, zolang je maar onder je caloriebehoefte blijft.

Hierbij hoef je dus geen 1500 calorieën gaat eten, omdat de gemiddelde vrouw van 25 jaar in het dagelijks leven al 1900 kcal per dag verbrand.

Natuurlijk is dit geen gezonde manier van afvallen, maar hiermee probeer ik duidelijk te maken dat ondanks dat je wilt afvallen, je nog steeds de lekkere dingen kan eten waar je zo van geniet. Want daar gaat het vaak fout. De meeste mensen starten met een alles of niets poging en proberen dit maar zo lang mogelijk vol te houden.

Op het moment dat jij maar 1500 kcal per dag gaat eten gaat jouw lichaam in overlevingsmodus, het krijgt te weinig calorieën binnen. Dit zorgt ervoor dat je metabolisme in de war raakt en juist vet gaat opslaan.

Zo probeer jij af te vallen, terwijl je lichaam juist vet aan het opslaan is.

Snel fit worden

Is cardio de oplossing?

Cardio training zorgt er inderdaad voor dat je afvalt, je verbruikt er namelijk calorieën mee. Moet je dan alleen maar cardio trainingen gaan doen?

Zeker niet! Bij krachttraining bouw je spiermassa op. Deze spiermassa heb je ook nodig om een getoned en mooi gevormd lichaam te krijgen. Ook zorgt deze spiermassa ervoor dat je ook na de workout nog calorieën blijft verbranden, omdat je lichaam nog aan het herstellen is.

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je zo gespierd als Arnold Schwarzenegger de deur van de sportschool uit loopt. Daar heb je als vrouw niet genoeg testosteron voor.

Tips voor snel fit worden

✅ Probeer bij te houden hoeveel calorieën je eet op een dag. Dit hoef je niet voor altijd te doen, maar alleen een week zodat je inzicht krijgt in wat is eet

✅ Vind iets wat past in jouw lifestyle, je moet het vol kunnen houden

✅ Blijf de dingen waar je zo van geniet eten en pas ze in je dieet

✅ Consistency is key

✅ Mix cardio met krachttraining

Hoe jij vandaag al kan starten met snel fit worden!

Je hebt nu gelezen hoe je snel fit kan worden.

In het droogtrain protocol van de droogtrain academie krijg je een stappenplan met alle informatie over training, voeding en lifestyle waar jij resultaten mee gaat boeken.

Wil jij nu eindelijk jouw ideale lichaam? Pak je kans!

Klik op onderstaande link om naar het droogtrain protocol te gaan.

Wil jij eindelijk afvallen zonder dat jojo-effect?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *