sporten volhouden

Hoe kan je sporten volhouden? Hoe gaat het met je? Ja goed, is het meest gegeven antwoord. Een ander veel gegeven antwoord is: druk. Vandaag de dag zijn we altijd druk met van alles: school, werk, de kinderen, socializen, o ja en als het even kan ook nog sporten.

We vinden het vaak lastig om alles in 24 uur te moeten proppen en dat is ook helemaal niet gek. Want als we even kijken naar een gemiddelde dag: de wekker gaat, we gaan naar school of het werk, je haalt de kinderen op, je moet nog eten koken en voordat je het weet ben je helemaal bekaf en plof je lekker met een zak chips op de bank. Herkenbaar?

Waar halen die sportieve mensen hun motivatie vandaan en hoe houden ze dit vol? Wat zijn hun geheimen? Alles daarover lees je in het artikel van vandaag.

Wil je meer informatie over afvallen? Klik hier!

Druk druk druk

Te druk voor sporten volhouden? We proberen allemaal om in shape te blijven maar makkelijk is dat zeker niet. Ik gaf net al even aan dat we vaak zo druk zijn dat sporten er misschien niet altijd van komt.

Daarom is het misschien belangrijk om eens te gaan kijken of er mogelijkheden zijn om wat effectiever met je tijd om te gaan. Want laten we eerlijk zijn, waar een wil is, is een weg. Dus laten we even stilstaan bij een aantal wegen die jou misschien wat makkelijker bij jou doelen gaan brengen.

Hoe efficiënt om te gaan met je tijd en zo sporten volhouden?

Dit is een vraag die bij jou ook vast wel eens door je hoofd is gegaan zodat je sporten kunt volhouden. Onze tips hiervoor zijn:

✅ Plan je sportmomenten in

✅ Overweeg Mealprep

✅ Stop met redenen bedenken om iets niet te doen

✅ Stel prioriteiten

✅ Ga met een plan naar de gym

✅ Time de rust tussen je setjes

✅ Focus op je training

Sportmomenten inplannen

Allereerst is het misschien een idee om je sportmomenten in te plannen. De rust en regelmaat die dit met zich meebrengt zal ervoor zorgen dat het veel makkelijker is om door te blijven gaan. Juist wanneer je dit een tijdje volhoudt, zal je zien dat het een zogezegd automatisme wordt.

Misschien ben je een ochtendmens en vind je het lekker om je dag te beginnen met sporten. Je voelt je dan meestal vol energie en je zal merken dat je wat minder inkakt op je werk.

Nu kan ik me ook voorstellen dat er een groep mensen is afgehaakt omdat die al jeuk krijgen wanneer ze het woord ochtend horen.

Een optie voor deze groep is om direct na het werk te gaan sporten. Juist direct na je werk omdat er vaak thuis of ineens de motivatie ver te zoeken is of er komt ineens iets tussendoor en dan is het lastig om alsnog je sporttas te pakken en te gaan. Natuurlijk zijn dit enkel suggesties en heb je misschien zelf een andere invulling die voor jou goed werkt.

Uiteindelijk gaat het erom dat je probeert regelmaat in te bouwen als het gaat om je trainingen zodat het een automatisme wordt waar je op kan terugvallen, juist op de momenten dat je geen zin hebt.

sporten volhouden

Overweeg mealpreppen

Een andere tip die je heel veel tijd kan besparen doordeweeks is het zogeheten ‘mealpreppen’. Je hebt misschien wel zo’n gekkie in de familie die met z’n tupperware bakjes alles voor de hele week al klaargemaakt heeft. Ik doe dit nu zelf ook al een tijdje en ik moet zeggen dat het enorm goed bevalt!

Vaak kost het redelijk wat tijd om dagelijks het eten klaar te maken en soms heb je misschien nog niets op het menu staan en moet je halsoverkop nog naar de winkel. Daarnaast heb je vaak geen zin meer om na een drukke dag nog te gaan koken en bestel je maar wat via thuisbezorgd.

Maar hoe ziet mealpreppen er nu precies uit? Wat wij doen is op zaterdag of zondag boodschappen te halen voor de hele week. Deze boodschappen zou je ook online kunnen bestellen, bijvoorbeeld bij de Albert Heijn. Je probeert dan van tevoren al een planning te maken van wat je de komende week wilt gaan avondeten.

Meestal maken we dan onze maaltijden op zondag en kunnen we van die maaltijden tot en met vrijdag eten. Dat geeft ons weer de mogelijkheid om in het weekend misschien een leuk spontaan etentje te doen of iets te bestellen. Alles draait immers om balans.

Het geeft gewoon heel veel rust als je niet dagelijks in de keuken hoeft te staan. Probeer het eens en oordeel dan zelf of het iets is wat bij je past.

Stop met redenen bedenken om iets niet te doen en stel prioriteiten!

Een ander ding waar we als mensen heel goed in zijn is redenen bedenken om iets niet te doen. Probeer dit eens om te draaien en juist redenen op te noemen om iets wel te doen. Het is zo makkelijk om te zeggen: “ik heb geen zin”, “ik heb geen tijd”. Maar vervolgens hebben we wel genoeg tijd om die serie op Netflix af te kijken.

Stiekem hebben we wel tijd om te sporten maar liggen de prioriteiten ergens anders. Natuurlijk heb je wel eens van die dagen dat er ineens wat tussendoor komt maar zelfs een korte workout van een half uurtje doet al wonderen en iedereen heeft wel een half uur de tijd om dit te doen. Ga dus na wat voor jou echt belangrijk is.

Zorg dat je met een plan naar de gym gaat

Als je dan je favoriete setje aan hebt en je pre workout knalt er lekker in, zorg er dan voor dat je met een plan naar de gym gaat. Het is namelijk zonde van je tijd om op het moment zelf nog te gaan bedenken wat je ook alweer wilde gaan doen. Naast het feit dat het meer tijd kost ben je misschien ook niet zo effectief bezig omdat je niet weet wat je wilt gaan doen.

Time de rust tussen je setjes

Probeer daarnaast ook je rust tussen de setjes door te timen. Als je dit nooit doet en er nu ineens mee begint zal je zien dat je ongemerkt toch langer aan het rusten bent dan de bedoeling is. Ook dit gaat er over je hele training voor zorgen dat je veel langer in de gym bent dan nodig.

Focus op je training

Wat ook een dingetje is is dat veel mensen niet gefocust zijn op hun training. Veel praten met anderen of veel op je telefoon zitten en je bent zo weer een half uur langer dan gepland in de sportschool.

Natuurlijk is een praatje niet verboden maar probeer het uitgebreid bijpraten te bewaren voor een ander moment???
Je gaat immens naar de sportschool om te sporten en niet om te socializen?

Nog meer tips!!

Je hebt nu een aantal tips gekregen waarmee jij je tijd wat effectiever in kunt delen. Natuurlijk zijn er meer tips en misschien wil je wel wat hulp bij bijvoorbeeld een training- of voedingsschema. De mannen van de droogtrain academie hebben er hun carrière van gemaakt om mensen te helpen naar hun doelen en dit ook daadwerkelijk te behouden in plaats van terug te vallen in oude gewoontes. Wil jij dit ook? Klik dan snel op onderstaande knop!

Wil je ook efficiënter omgaan met je tijd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *