In dit artikel bespreken we 10 tips om succesvol af te vallen! We willen allemaal afvallen, maar als puntje bij paaltje komt blijkt dit toch lastiger dan verwacht.

Vind je het lastig om een dieet vol te houden? Ben jij continu aan het jojoën? Wil jij nu eindelijk echte resultaten boeken?

Dit artikel geeft jou 10 tips waardoor je dieet niet als een dieet voelt en je eindelijk met succes kan afvallen.

1. Neem de tijd

Deze tip om af te vallen klinkt niet als iets wat je graag wilt horen, maar om succesvol af te vallen en dit ook daadwerkelijk vol te houden moet je jezelf de tijd gunnen om dit gestaag te doen.

Je kent ze vast wel, van die mensen die een crash dieet volgen en snel een paar kilo kwijt zijn, maar na een aantal weken zitten ze er ook weer aan wanneer je weer terugvalt in je normale eetpatroon. Of alles of niets mensen die 3-4 weken alle ongezonde dingen vermijden en er daarna achter komen dat ze dit niet kunnen volhouden en uiteindelijk al hun progressie weer teniet doen.

2. Drink voldoende water

Dit is iets wat je zelf ook wel had kunnen bedenken, maar stiekem lukt het ons vaak niet om voldoende water te drinken per dag. Ons lichaam geeft ons een signaal wanneer we honger hebben maar ook wanneer we dorst hebben.

Het lastige aan deze situatie is dat hetzelfde deel in je hersenen verantwoordelijk is voor beide signalen. Dit maakt het moeilijk om nu te beoordelen of je nu honger of dorst hebt. Drink dus wat vaker water op momenten dat je denkt dat je honger hebt en je zal zien dat je hongergevoel in veel gevallen weg gaat.

3. Dagelijks bewegen

Probeer dagelijks te bewegen! Simpelweg een halfuurtje wandelen is al een goed begin.

Je hebt vast wel eens gemerkt dat je je wat fitter en energieker voelt wanneer je even gesport of gewandeld hebt. Daarnaast ben je ook even lekker in de buitenlucht en geeft het je een moment om de stress van de dag even los te laten.

4. Probeer een buddy te vinden

Johan Cruijff heeft dit heel mooi weten samen te vatten in een paar zinnen: ‘Ik heb geen geheim van succes. Gewoon je best doen, iets leuk vinden en goede mensen om je heen verzamelen. Want alleen kun je niks en met z’n allen kun je alles’.

Kortom, wanneer je jezelf omringt met mensen met dezelfde doelen geef je jezelf een veel grotere kans van slagen. Je behaalt samen je doelen en overkomt de tegenslagen beter doordat je elkaar gemotiveerd kan houden.

tips om af te vallen

5. Slaap voldoende

We weten het allemaal, maar toch doen we het te weinig. Uit onderzoek blijkt dat te weinig slaap een negatief effect heeft op ons gewicht. Hoe zonde zou het zijn als je zo goed bezig bent met je dieet maar dit niet resulteert in een lager gewicht omdat je te weinig slaapt?

Probeer daarom minimaal 7-8 uur te slapen per nacht. Naast het feit dat het een positief effect heeft op je gewicht zal je ook zien dat je gewoon veel energieker, fitter en minder gestrest voor de dag komt. Wie wil dat nou niet?

6. Blijf genieten

Dit is een van de belangrijkste tips die ik kan geven om een dieet met succes vol te kunnen houden. Te vaak maken we de beslissing dat het zo niet langer kan en dat het helemaal anders moet. Vervolgens kies je ervoor om alle lekkere dingen te laten staan en merk je week na week dat dit lastiger wordt om vol te houden.

Uiteindelijk komt er een moment dat je zegt: ‘ik houd dit niet langer vol, fuck this!’ Zorg er dus voor dat de dingen waar je zo van geniet binnen je dagelijkse calorieën passen.

Wil je van het weekend een patatje of ijsje eten, doe dat dan! Geniet er van, want op deze manier geef je jezelf de mogelijkheid om en te genieten maar daarnaast ook met succes af te vallen.

7. Maak een nulmeting en houd je progressie wekelijks bij

Een belangrijk punt bij het afvallen is het maken van een nulmeting en vervolgens wekelijks je progressie bij te houden. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft, maar daarnaast geeft het ook direct aan of je daadwerkelijk op de juiste weg zit.

Naast je gewicht kan je ook een nulmeting doen met behulp van foto’s en het opmeten van je lichaam op bepaalde punten, zoals: buik, benen en biceps.

8. Houd een logboek bij met wat je eet

Deze tip sluit aan bij het voorgaande punt. Afvallen is een simpele rekensom. Je valt af wanneer je minder calorieën eet dan je verbrandt. Probeer daarom eens een app als MyFitnessPal om dagelijks je calorieën bij te houden. Zo kan je dus na iedere week monitoren of de hoeveelheid calorieën die je eet ook ervoor zorgt dat je de juiste hoeveelheid afvalt.

Niet getreurd wanneer je niet afvalt! Uiteindelijk is het hele afvallen trial and error.

Er zijn genoeg methodes om het aantal calorieën te berekenen wat jij nodig hebt om af te vallen, maar iedereen is anders en je weet dus echt wat werkt wanneer je het gewoon gaat proberen. Vanaf daar kan je dus wekelijks kijken of hetgeen je doet ook echt werkt.

9. Hoe om te gaan met valkuilen

Niks gaat in een rechte lijn en dus ook jou afvaltraject niet. Je gaat ongetwijfeld een aantal keer flink uit de bocht vliegen en bijvoorbeeld een weekend helemaal los.

We zijn allemaal mensen en dit hoort er helaas bij. Wat vervolgens heel belangrijk is, is om gewoon de draad weer op te pikken en niet een hele week veel minder gaat eten om te compenseren of extra trainingen te doen.

tips om af te vallen

10. Begin met kleine veranderingen

Met afvallen komt er misschien veel op je af. Probeer daarom juist alles in kleine stapjes te doen en niet alle tips tegelijkertijd toe te passen. Geef jezelf de ruimte en de tijd om steeds stapje voor stapje er iets bij te doen.

Wanneer je alles in één keer doet word je overspoeld met informatie en heb je misschien het gevoel dat je ineens je hele leven moet omgooien. Probeer bijvoorbeeld iedere maand er iets bij te doen om er zo rustig aan te wennen.

Wil je nog meer tips om af te vallen? Bekijk ook onze andere artikelen!

Hoe jij vandaag al kan starten met afvallen!

Je hebt nu gelezen wat onze tips zijn voor afvallen.

In het droogtrain protocol van de droogtrain academie krijg je een stappenplan met alle informatie over training, voeding en lifestyle waar jij resultaten mee gaat boeken.

Wil jij nu eindelijk jouw ideale lichaam? Pak je kans!

Klik op onderstaande link om naar het droogtrain protocol te gaan.

Wil jij eindelijk afvallen zonder dat jojo-effect?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *