beste afvalprogramma

Tegenwoordig zie je zo veel verschillende afvalprogramma’s dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Maar wat is nou het beste afvalprogramma? Welk afvalprogramma geeft het beste resultaat? En voorkomt dat je daarna weer aankomt?

Het is ondertussen alweer maart 2022 wanneer dit geschreven wordt. Dit betekent dat langzaam maar zeker de temperatuur omhoog gaat en de winterjas weer terug de kast in kan. Zodra je de trap op loopt om die jas ergens op zolder te gooien loop je langs de spiegel en denk je potverdorie. Ik moet weer aan de bak, want de zomer komt er aan.

De gehele herfst en winter heb je lekker aan je wintervacht gewerkt en dan ineens moet altijd het roer om, omdat die zomer in onze nek zit te hijgen. Binnen een paar weken moet alles weer als sneeuw voor de zon zijn verdwenen terwijl we maanden lang keihard gewerkt hebben om die kilo’s erbij te krijgen.

Nou ja, hard werken… voornamelijk op de bank liggen en de nodige hoeveelheid chips, ijs, frituur en koekjes naar binnen te werken. Maar goed, als we heel eerlijk zijn is afvallen inderdaad niet makkelijk. Al helemaal niet wanneer je vandaag de dag met zoveel ongezond eten te maken hebt. Vroeger moesten we met speer en al jagen op van alles en nog wat. Nu hoeven we alleen met onze boodschappenkar door de winkel te lopen en het een en ander erin te gooien.

Lekker jojoën

Als we eens kijken naar de doorsnee Nederlander dan zitten er vrij veel mensen tussen die aan het jojoën zijn. Periodes van afvallen en opnieuw alles weer aankomen wisselen elkaar af. Dit komt meestal door het feit dat we een dieet volgen. Een dieet heeft ‘helaas’ wel meestal een einde.

Het probleem is dus dat we daarna denken dat het erop zit en alles weer kan. Vervolgens zitten na een paar weken alle kilo’s er weer aan en kunnen we weer van vooraf aan beginnen. Gelukkig hoeft dit niet als je een ’dieet’ tegenkomt wat totaal niet als dieet aanvoelt. Het past als het ware in jouw levensstijl.

Voor sommige mensen is diëten een makkie en lijkt het totaal geen moeite te kosten. Anderen daarentegen zoeken hun leven lang naar de methodes die snel resultaten beloven, maar komen vaak bedrogen uit. Maar goed, waar begin je en hoe houd je zoiets vol? Kijk bijvoorbeeld naar het programma van Sonja Bakker met de welbekende sas-dag (schijt aan Sonja/cheat day). Voor sommigen werkt het heel goed en bij anderen gaat het finaal mis en wordt het eerder een sas-maand. Oepsie!

Bij afvallen is het belangrijkste om consistent te blijven, maar hoe doe ik dat en welk afvalprogramma past er bij mij?

Vandaag gaan we eerst kijken naar wat wij nou belangrijk vinden in een afvalprogramma, welk afvalprogramma het beste voor ons heeft gewerkt en waarom dit afvalprogramma ook voor jou kan werken.

Wat vinden wij belangrijk in een afvalprogramma?

Voordat we het gaan hebben over welk afvalprogramma het beste resultaat geeft, nemen we je eerst even mij in wat wij belangrijk vinden in een afvalprogramma. Aan de hand van onderstaande punten kan jij bedenken wat jij belangrijk vindt in een afvalprogramma en dit meenemen in welk afvalprogramma jij kiest.

– Niet al die restricties

Waar ik al helemaal de kriebels van krijg zijn al die afvalprogramma’s met wat je allemaal niet meer mag eten. Je mag geen pasta’s en rijst meer want koolhydraten zijn slecht voor je. Ook mag je geen chocola en koekjes meer, want suikers zijn slecht voor je.

Je mag alleen maar tussen bepaalde tijdstippen eten, want dat zou ook beter voor je moeten zijn. Ook vetten worden uit je leven verbannen, want van vetten word je dik.

Restricties, restricties, restricties..

Hoe leuk is het om een afvalprogramma te volgen waarbij je niks lekkers meer mag eten? Verschrikkelijk natuurlijk.

Een afvalprogramma moet zo in elkaar steken dat je echt nog wel (en ook gewoon dagelijks) dingen mag eten die lekker zijn, zolang het maar met mate is.

– Moet goed vol te houden zijn

Je wilt natuurlijk geen geld gaan betalen voor een afvalprogramma waarmee je na een week alweer stopt omdat het niet vol te houden was.

En daarmee komen we ook terug op het vorige punt: je moet nog wel kunnen eten wat je lekker vindt. Als je continue moet aanzien hoe anderen al dat lekkers eten en jij mag er helemaal niks van dan is dat natuurlijk niet iets wat je lang kan volhouden.

– Duidelijke informatie

In een afvalprogramma moet je informatie krijgen die jou traint om het ook zelf te kunnen doen. Het heeft geen zin om jou een paar voedingsschema’s aan te bieden omdat afvallen vaak een long term proces is.

Ook wanneer je in de toekomst nog eens wilt gaan afvallen moet je weten hoe je dit voor elkaar kan krijgen en wat je daarvoor nodig hebt. Dan heeft het geen zin om weer helemaal geld uit te gaan geven aan een nieuw programma.

Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je snapt wat je doet er waarom. Als je dit snapt is het veel makkelijker om de motivatie erin te houden.

– Geen jojo effect

Wie heeft er nou zin om na 8 weken keihard buffelen alle kilo’s er binnen een half jaar weer dubbel en dwars aan te krijgen. Niemand natuurlijk.

Je moet een afvalprogramma hebben die jou leert hoe je met simpele levensstijl veranderingen je gezondheid verbeterd en afvalt. Iets wat je kan volhouden op de lange termijn, zodat je niet steeds weer terug valt in ongezond gedrag en aankomt.

Nou, dan gaan we het nu toch maar hebben over welk afvalprogramma het beste resultaat geeft.

Welk afvalprogramma geeft het beste resultaat?

Wij hebben de afgelopen jaren verschillende afvalprogramma’s uitgeprobeerd. Uiteindelijk zijn wij terecht gekomen bij het Droog Trainen Protocol van de Droog Trainen Academie en dit gaf ons meteen heel veel motivatie.

De meeste afvalprogramma’s hebben 2 onderdelen: diëten en sporten. Hieronder bespreken wij de 2 onderdelen van het Droog Trainen Protocol.

Diëten

Het Droog Trainen Protocol maakt gebruik van if it fits your macro´s. Deze dieetvorm is er eentje die in tegenstelling tot alle andere diëten juist geen regels heeft. Huh, geen regels, hoe zit dat precies? If it fits your macro’s of flexibel diëten gaat ervan uit dat je dagelijks een bepaalde hoeveelheid calorieën nodig hebt.

Uiteraard bestaan deze calorieën uit de drie macro’s: eiwitten, koolhydraten en vetten. Wil je meer informatie over je macro’s? Lees het hier. Het fijne hiervan is dus dat je daadwerkelijk alles mag eten! Nou ja alles, zo lang het maar binnen je calorieën past.

beste afvalprogramma

De kracht van dit principe is dus dat je geen eten gaat uitsluiten wat niet meer mag. Vaak proberen we namelijk af te vallen door alle ongezonde dingen te vermijden, maar naar verloop van tijd merken we dat dit niet vol te houden is.

Nu zeg ik niet dat je alleen maar ongezonde dingen moet gaan eten. De basis van dit principe is 80/20. Dit betekent dat je in 80% van de gevallen gezonde voeding eet en de resterende 20% kan dan van alles zijn. Alles? Ja echt alles, dus ijs, chips, hamburgers, patat, etc.

Deze manier van diëten maakt het veel makkelijker vol te houden, omdat je dus in principe alles nog mag eten. Je hoeft niet te denken in beperkingen, maar juist in mogelijkheden!

Snappen waarom je iets doet

Daarnaast ligt de kracht van dit programma naar onze mening echt in het feit dat je opgeleid wordt om na het programma op eigen benen te kunnen staan. Normaal gesproken neem je dure personal trainers in de arm of bestel je voedingsschema’s online van een of andere voedingsgoeroe. Helemaal prima natuurlijk, maar dit zorgt ervoor dat je eigenlijk continu geld blijft uitgeven en nooit echt zelf de kennis en ervaring krijgt die nodig zijn om zelfstandig verder te kunnen gaan.

Voedingsschema’s kunnen heel goed werken, maar we weten ook dat het leven zich niet laat plannen. Hoe fijn is het dan dat jij zelf de kennis hebt om dan nog steeds bewuste keuzes te kunnen maken. Lekker een keertje uit eten of borrelen met vrienden kan jij dankzij de handvatten die je krijgt aangeleerd gewoon zelf toepassen en alsnog vet verliezen.

Dat is juist waar het altijd op stukloopt bij standaard diëten. We houden het niet vol, terwijl het daar juist om draait. Het volhouden gaat alleen lukken wanneer je tijdens het proces nog steeds kan genieten van de lekkere dingen.

Daarnaast wordt ook uitgelegd waarom je iets doet en zal je niet klakkeloos dingen hoeven te volgen.

Sporten

Het Droog Trainen Protocol heeft 12 weken trainingschema’s, maar ook een bodyweight protocol. Hierdoor kan je zelfs thuis aan de slag. We kennen allemaal wel de situatie dat we even wat minder tijd hebben om te sporten, vanwege onverwachtse dingen die tussendoor komen of werk wat toch even wat meer tijd in beslag neemt dan verwacht.

Juist dan kan je goed gebruik maken van het bodyweight protocol. Hierbij heb je geen materialen nodig en kan je de training alsnog thuis uitvoeren.

Het 12 weken trainingsprotocol is opgebouwd uit 3 verschillende fases met een combinatie van kracht en cardiotraining. Zij stellen een schema beschikbaar voor 3, 4 en 5 trainingsdagen, afhankelijk van jouw wensen en beschikbaarheid.

Het trainingsprotocol is ook makkelijk uit te printen en is gebaseerd op het principe van progressive overload. Dit betekent dat je iedere week de training iets zwaarder maakt zodat we ook daadwerkelijk resultaten gaan boeken en geen tijd verdoet in de gym. Effectiviteit is waar het om draait!

Wat zijn onze ervaringen met het afvalprogramma?

Wij hebben het Droog Trainen Protocol voor 8 weken uitgeprobeerd.

Het programma vonden we goed vol te houden. Dit omdat je nog steeds de dingen mag eten die je lekker vindt, zolang ze maar in je calorieën passen.

Daarnaast kan je gebruik maken van een progressie tabel waarin je jouw gewicht en afmetingen kwijt kunt. Deze tabel helpt echt je motivatie behouden, omdat je echt ziet dat je progressie maakt.

In 8 weken tijd ben ik 6 kg afgevallen en heb ik veel meer spiermassa/ betere spierdefinitie gekregen! Ik ben heel tevreden met het programma en je krijgt absoluut waar voor je geld! Ik kan het aan iedereen aanraden!

beste afvalprogramma vrouw

Mijn vriend is 7 kg afgevallen, daarbij veel vet verloren en heeft zijn spiermassa weten op te bouwen. We voelen ons energieker dan ooit.

beste afvalprogramma man

Ga hier naar het Droog Trainen Protocol voor mannen!

Ben jij overtuigd en wil je ook een afvalprogramma die goed vol te houden is?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *