Buikvet

Wat is de beste sport om buikvet kwijt te raken is een vraag waar we allemaal maar wat graag antwoord op willen hebben. Je ligt lekker op een luie zondagmiddag op de bank te Netflixen met een zak chips op schoot. Op een gegeven moment is die zak leeg en staat je pens op knappen. Je voelt je dik, vadsig, hebt continu last van zure oprispingen en trekt daarom alle rennie’s uit de schappen.

Diezelfde dag besluit je om nog even te gaan googelen naar hoe je hier zo snel mogelijk iets aan kan veranderen. Want die pens moet er toch echt af en je bent er helemaal klaar mee. In een gekke bui zie je de Abtronic voorbij komen van Tel Sell en dat lijkt je wel wat.

Een dag later krijg je dat geweldige apparaat thuisgestuurd en hoppa dat vet gaat als sneeuw voor de zon verdwijnen. We zijn ondertussen alweer een week verder en er is nog steeds niets veranderd. Zou het dan toch bullshit zijn?

Ik vraag me eerlijk gezegd af waarom er überhaupt mensen zijn die hierin geloven, maar de mens houdt nu eenmaal van gemak. Toch gek dat we jarenlang heel hard hebben ‘gewerkt’ om kilo’s aan te komen en dat dit dan ineens binnen een week of paar weken er weer af moet.

Niet echt realistisch lijkt me, maar toch zijn we altijd naar manieren op zoek om de echte waarheden te omzeilen. Om vervolgens iedere keer weer bedrogen uit te komen. Laten we daarom eens even wat feitjes op een rij zetten.

Buikvet kwijt raken

Allereerst beginnen we met waar dit hele artikel eigenlijk om draait: wat is de beste sport om buikvet kwijt te raken? Daar gaan de meesten al de fout in, want er is geen manier om alleen buikvet kwijt te raken. Vet zit over je hele lichaam en dit gaat geleidelijk weg.

Je hebt zelf dus geen invloed in waar het weg gaat en zult dus geduld moeten hebben om dat buikvet weg te krijgen. Want laten we eerlijk zijn; iedereen wil plaatselijk vet verliezen, maar de harde realiteit is dat dit dus geen optie is.

Dus wil jij dat buikvet verliezen? Dan zul je over de rest van je lichaam ook vet moeten verliezen. Sporten en vooral voeding zijn hier heel belangrijk in!

Heeft voeding er ook iets mee te maken?

Het volgende feitje is iets wat ik al kort besproken heb. Het gedurende een lange periode veel aankomen en dit in een korte periode er weer af willen hebben. Dit is totaal niet realistisch natuurlijk. Binnen het afvallen zijn er twee dingen heel belangrijk: een calorietekort en consistent zijn. Dat minder eten dan je verbrandt lukt vaak nog wel, maar het consistent blijven zorgt voor enorm veel moeilijkheden.

De manieren die we gebruiken om af te vallen zijn simpelweg niet vol te houden. En als iets niet vol te houden is, waarom begin je er dan aan? Zonde van je energie zou je zeggen. Diëten is eigenlijk ook het verkeerde woord vind ik. Dit betekent namelijk dat het tijdelijk is. Vervolgens als het dieet voorbij is vallen we weer terug in oude patronen en zit je weer op een luie zondagmiddag met een zak chips op je pens te Netflixen.

Maar hoe krijg je het dan wel voor elkaar om iets vol te houden? Daar gaan de meesten al de mist in want het gaat niet om volhouden. Het moet onderdeel worden van je lifestyle. Als jij een manier vindt om af te vallen zonder dat het voelt als een dieet dan ben je geslaagd.

We proberen namelijk altijd iets als goed en slecht te labelen. Patat, chips, pizza, ijs, koekjes, etc. mag niet meer en dit moet allemaal ingeruild worden voor gezondere opties. Als je al eens eerder zo’n poging gedaan hebt dan weet je hoe lastig dat na een aantal weken wordt.

Vroeg of laat ga je toch weer toegeven aan die verlangens. ‘Flexibel diëten’ is daarin een oplossing, omdat je binnen je calorieën gewoon kan blijven genieten van de dingen die je lekker vindt. Dus geen restricties! Alles kan zolang je maar binnen je calorieën blijft.

Tuurlijk is iedere dag pizza eten geen gezonde optie, maar je zou daadwerkelijk kunnen afvallen als je alleen maar pizza’s eet en een calorietekort aanhoudt. Het gaat daarom om balans proberen om zoveel mogelijk gezond en voedzaam voedsel te eten en nog steeds de mogelijkheid hebben om te genieten. Dat is het geheim waar zoveel mensen de fout in gaan.

Oke, nu wat wat onzin de wereld uit hebben geholpen gaan we nu door met manieren hoe je het snelst vet kan verliezen.

Buikvet kwijt raken

Is cardio de beste manier om af te vallen en buikvet kwijt te raken?

Als we alleen kijken naar de korte termijn dan zijn sporten als fietsen, roeien en hardlopen, oftewel cardio, de snelste manieren om af te vallen. Deze sporten hebben als grote voordeel dat je met een uurtje enorm veel calorieën kan verbranden.

Aan de andere kant is het zo dat de verbranding van zulke cardio oefeningen alleen zorgt voor verbranding tijdens de oefening zelf.

Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar krachttraining dan verbrand je ook na je training nog calorieën, omdat je lichaam bezig is om te herstellen. Daarnaast heb je misschien wel eens gehoord dat spieren meer wegen dan vet.

Tijdens krachttraining ligt de focus op het opbouwen van spiermassa, sterker worden of shapen van je lichaam. Wanneer je spiermassa toeneemt zal je ook meer calorieën mogen eten om die spieren te behouden.

In het kort is het dus zo: des te meer spieren je hebt, des te meer calorieën je mag eten. Meer eten… dat klinkt goed!

Combinatie is the key!
Een van de beste manieren om af te vallen is een combinatie van zowel cardio als krachttraining.

Hoe af te vallen met krachttraining?

Krachttraining doen de meeste mensen om spiermassa op te bouwen of hun lichaam te shapen. Je krijgt door de combinatie van afvallen en tegelijkertijd knallen in de gym meer spierdefinitie.

Krachttraining kan wanneer je net begint een beetje eng zijn. Helemaal in de Basic Fit waar allemaal van die opgepompte jongens zich staan uit te sloven. Maar goed, welke oefeningen moet ik doen, hoeveel herhalingen, hoe vaak per week, voer ik de oefeningen wel goed uit? Dit zijn zomaar een aantal vragen waar je tegenaan loopt wanneer je net bent begonnen of met het idee loopt om te starten.

Mocht je nog op zoek zijn naar een programma wat zich onderscheid van alle andere programma’s die er op dit moment zijn dan is het droogtrainen protocol van de Droogtrainen Academie een echt aanrader!

Het Droog Trainen Protocol

Buikvet

Ik heb het protocol zelf ook gekocht en uitgeprobeerd. In eerste instantie was ik nog een beetje sceptisch toen ik alle resultaten van andere mensen zag staan. Hoe kan er 1 programma zijn, die het wel allemaal voor elkaar krijgt?

Het Droog Trainen Protocol heeft verschillende trainingschema’s. Voor 3-4 of 5 dagen, afhankelijk van hoe vaak jij zou willen sporten. Daarnaast heeft het ook een bodyweight protocol waardoor je deze workouts ook thuis kan doen!

Daarnaast krijg je hierbij ook super veel informatie over sporten en voeding. Zelfs voor de mensen die veel af weten van sporten en voeding is dit echt heel waardevol! Veel sport en voedingmythes worden hier ontkracht!

Gedurende acht weken heb ik dit programma gevolgd. Wonder boven wonder vond ik het goed vol te houden. Dit komt omdat ik niet hoefde te denken in beperkingen, maar juist in wat ik wel allemaal nog mocht eten.Gedurende acht weken heb ik dit programma gevolgd. Wonder boven wonder vond ik het goed vol te houden. Dit komt omdat ik niet hoefde te denken in beperkingen, maar juist in wat ik wel allemaal nog mocht eten.

Ik ben trots op wat dit programma mij heeft opgeleverd. In totaal ben ik zeven kilo afgevallen, daarbij veel vet verloren en mijn spiermassa weten op te bouwen. Ik voel mij energieker dan ooit.

Wil jij voor eens en altijd van dat buikvet af?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *