fit op kantoor

Vandaag de dag hebben een hele boel mensen een kantoorbaan. De hele dag lekker achter een bureautje zitten, geweldig toch? Even alle gekheid op een stokje natuurlijk, maar het is wel de realiteit waar we helaas mee te maken hebben. Maar hoe blijf je nou fit op kantoor?

Men zegt wel eens dat zitten het nieuwe roken is. Nou ik zit liever op de bank dan dat ik buiten een sigaretje zit te paffen, maar goed acht uur lang op je kadetjes zitten is inderdaad niet heel goed voor je.

Daarnaast merk je misschien dat je met thuiswerken nog minder actief bent, omdat je normaal gesproken even naar een collega toe loopt om een praatje te maken. Nu loop je hooguit een paar keer uit verveling naar de koelkast.

Daarom gaan we vandaag kijken naar wat er precies mogelijk is om zo fit mogelijk te blijven ondanks je kantoorbaan.

Fit op kantoor: welke kwaaltjes krijg je last van met een kantoorbaan?

40 uur per week achter een bureau zitten is voor veel Nederlanders de realiteit. Natuurlijk hoeft dit niet erg te zijn, zo lang je er maar een beetje voor jezelf zorgt. Je hebt tenslotte maar één lichaam. Het is dus wel lastig om fit te blijven op kantoor.

Wat zijn nu de kwaaltjes waar de meeste mensen tegenaan lopen? Rugpijn, stijve nek, schouders die vastzitten, concentratie problemen, hoofdpijn, etc. Maar hoe komt dit precies?

Als we heel eerlijk zijn zitten we vaak een beetje voorover gebogen naar ons schermpje te staren. Eventjes krijg je een reminder dat je op je houding moet letten, maar na vijf minuten ben je dat weer vergeten en zit je toch weer als een banaan achter je bureau.

Hoe erg is dat hele zitten nu eigenlijk? Uit onderzoek blijkt dat mensen die elke twee uur, twee minuten bewegen, 33% minder kans hebben om drie jaar eerder dood te gaan. Best heftig dus! Laten we daarom eens kijken naar wat tips om vaker in beweging te komen tijdens kantoortijden.

fit op kantoor

Wat zijn de beste tips voor fit blijven op kantoor?

✔️ Haal zelf drinken
Vaak neemt een collega een kop koffie of thee voor de rest van de collega’s mee en jij blijft weer achter je bureau zitten. Probeer daarom iedere keer zelf drinken te halen. Zo blijf je lekker in beweging!

✔️ Kleiner glas
Een andere tip is om een kleiner glas te pakken en niet een kanon van een karaf naast je bureau te zetten. Zo moet je vaker opstaan om drinken voor jezelf te halen.

✔️ Loop vaker naar collega’s toe
Vandaag de dag zijn we zoveel online dat we zelfs voor iedere wissewasje een e-mail gaan sturen. Ga voor de minder belangrijke dingen gewoon lekker bij je collega’s langs.

✔️ Neem de trap
Tip nummer vier is om vaker de trap te nemen i.p.v. de lift. Hartstikke verleidelijk die lift maar de rest van de dag zit je al op je gat dus zorg een beetje voor je lichaam en pak die trap mensen.

✔️ Wandelen in de pauze
Velen van ons doen dit al maar er zijn genoeg mensen die dit nog niet doen. Acht uur zitten is niet goed voor je dus juist de momenten pakken dat je dat niet hoeft te doen zal wonderen voor je doen. Even een half uurtje naar buiten en een stukje wandelen met collega’s. Kletsen kan buiten ook wel.

✔️ Verstelbaar bureau
Van die computer komen we niet af, maar gelukkig zijn er tegenwoordig opties om minder te hoeven zitten. Een verstelbaar bureau is misschien iets waar je het met je werkgever over kan hebben. Uiteraard is dit wel iets waar je aan zal moeten wennen als je hier nog nooit gebruik van hebt gemaakt. Bouw dit gewoon rustig op en voor je het weet wissel je misschien ieder uur af. Alle kleine beetjes gaan je vooral op de langere termijn helpen!

✔️ Yoga bal
Je kan het ook helemaal anders aanpakken en op een yoga bal gaan zitten i.p.v. een stoel. Doordat deze yoga bal instabiel is zal je zelf je core aan moeten spannen om alles te stabiliseren. Probeer het eens en wie weet helpt dit je enorm om fitter te blijven terwijl je op kantoor zit.

✔️ Bereid je eten voor
‘Failing to prepare is preparing to fail’. ‘s Avonds of ‘s ochtends je eten klaarmaken wat je meeneemt naar kantoor zal ervoor zorgen dat je controle houdt over wat je eet die dag. Anders is er altijd wel een automaat of iets wat op tafel ligt in de kantine wat je honger kan stillen. Meestal zijn dit de wat minder gezonde keuzes en wanneer jij alles goed hebt voorbereid kan je misschien de verleidingen wat beter weerstaan. Lees hier meer over meal prepping.

Dit zijn een aantal tips waarmee jij je voordeel kan doen en fit kan blijven ondanks het feit dat je een kantoorbaan hebt. Wie weet wil je wel wat meer tips over hoe je moet omgaan met je voeding of wat je precies kan doen om ook buiten je kantoorbaan fitter te worden.

De mannen van de droogtrain academie hebben een programma geschreven waarin jij in 8-16 weken kan werken naar een lichaam waar je u tegen zegt. De resultaten van het programma spreken voor zichzelf en jij kan de volgende zijn. Het enige wat jij nog hoeft te doen is op onderstaande link klikken en te starten met jouw transformatie.

Ja ik wil eindelijk mijn droomlichaam!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *