beste recepten om af te vallen

Wat zijn de beste recepten om af te vallen? Vind jij het ook zo lastig om keer op keer recepten te vinden waar niet super veel koolhydraten en vetten in zitten? Heb jij het zo veelste dieet uitgeprobeerd en is dit weer een flop? Hoe kan dit steeds zo moeilijk zijn?

Voor sommige mensen is diëten een makkie en anderen weten totaal niet waar ze moeten beginnen en hoe ze het kunnen volhouden. Want laten we eerlijk zijn, vandaag de dag zijn er zo ongelofelijk veel soorten diëten dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Kijk bijvoorbeeld naar het programma van Sonja Bakker met de welbekende sas-dag (schijt aan Sonja/cheat day), voor sommigen werkt het heel goed en bij andere wordt het per ongeluk een sas-week.

Het probleem van veel diëten is het feit dat we vaak veel dingen moet schrappen en onze hele boodschappenkar vol moeten gooien met broccoli, kip, rijst, nog meer groentes, vooral geen chips en al helemaal geen chocola. Dit is natuurlijk even een simpel voorbeeld, maar bij heel veel verschillende diëten heb je dus te maken met beperkingen. Koolhydraatarm, paleo, keto, etc.

Hetgeen alle dieetvormen gemeen hebben is dat je een calorietekort hanteert. Je eet dus minder dan je nodig hebt. Het enige verschil is dus dat ieder dieet het weer op zijn eigen manier doet, maar het einddoel blijft hetzelfde: afvallen. Staar jezelf dus niet blind op iedere voedingsgoeroe die schreeuwt dat hij of zij het nieuwe geheim van afvallen heeft ontdekt. Afvallen is het hanteren van een calorietekort, niet meer, niet minder.

Maar goed als dat het enige is wat tussen jou en afvallen staat dan zou dat toch een makkie moeten zijn? Helaas is er nog een tweede factor heel belangrijk bij het afvallen en dat is consistent zijn. Velen van ons en wij ook, hebben meerdere pogingen gedaan, maar na een paar weken viel dit toch weer in het water.

Dit komt vaak door te veel beperkingen of te veel in een keer willen veranderen in je leefstijl. Zulke dingen kosten nou eenmaal tijd. Johan Cruijff kan dat heel goed samenvatten: ’afvallen is heel simpel, het is alleen niet makkelijk.

Tegenwoordig zie je zelfs op Netflix allemaal documentaires over wat nou gezonde voeding is en welke diëten goed werken. Vaak worden er harde uitspraken gedaan die ook allemaal worden verteld als ‘de waarheid’ terwijl het vaak niet goed onderbouwd is.

Hoe kan je door al die verschillende meningen nou zelf een goede mening vormen? Vooral als iedereen weer wat anders zegt. Wat heel belangrijk is, is dat je gaat kijken welk ‘dieet’ of gezonde levensstijl goed bij jouw lichaam en leven past. Het moet namelijk niet aanvoelen als een dieet, want dan is de kans heel klein dat je dit op lange termijn kan blijven volhouden.

Jij moet voor jezelf op onderzoek uitgaan welke diëten/ levensstijlen jou aanspraken en waarvan jij denkt dat die wel in jouw leven zullen passen.

Belangrijk hierin is ook dat je jezelf niet al het lekkers gaat ontzeggen. Als jij elke dag super blij wordt van een stukje chocolade oid, moet dit gewoon goed in jouw levensstijl te passen zijn. Probeer hierin dan gewoon te matigen en niet direct die hele reep op te eten.

Wil jij meer weten over alle verschillende diëten? Klik hier!

Vandaag gaan we het hebben over de beste recepten om af te vallen. We gaan kijken naar afval hypes, meal preppen en de recepten (voor zowel snacks, drankjes, voorgerechten, hoofdgerechten, toetjes) en hierin ook naar verschillende voorkeuren zoals vegetarisch, met allergieën etc..

Afval hypes

En dan zie je weer op instagram dat die bekende Nederlander nieuwe dieetshakes gaat uitproberen wat echt werkt! Nou met volle motivatie ga je het maar eens intypen in google. Hmm oke.. de dieetshakes bevatten 400 calorieën per shake. Oke en dan mag je er dus 3 van per dag, 1200 calorieën per dag dus.

Hmm dat klinkt niet echt gezond he? Uiteraard ga je van 1200 calorieën per dag (in ieder geval de eerste paar weken) afvallen, maar goed voor je lichaam is het zeker niet. Dan zit je namelijk enorm in een calorietekort. Vaak zitten in die shakes ook nog allemaal toegevoegde chemische troep om er maar een lekker smaakje aan te geven. Daar wordt je niet heel enthousiast van he?

Je wilt gewoon afvallen door gezond te eten. Dat moet toch ook een optie zijn? Afvallen, diëten en afslanken wordt ons vandaag de dag zo moeilijk gemaakt omdat we kunnen kiezen uit wel 100 verschillende methodes. Maar wat werkt nou echt en zorgt ervoor dat jij dit voor een lange periode kan volhouden?

Afvallen door gezond te eten is zeker een optie! Door gezond te eten krijg je de beste voedingsstoffen binnen en voel jij je het meest energiek! Maar waar begin je? En wat zijn dan de beste recepten om af te vallen?

Bekijk hier een gratis en gezond (en makkelijk/ snel te bereiden) weekmenu!!

Zelf heb ik altijd heel veel moeite met het bedenken van gezonde recepten. Dan kijk je weer op google en zie je dat de makkelijkste maaltijden bordenvol koolhydraten en vetten zitten, een caloriebom dus.. Deze hele zoektocht naar een geschikt recept demotiveert mij altijd. Dit moet toch gewoon makkelijker kunnen?

Daarnaast heb ik er echt geen zin in om elke dag een uur in de keuken te staan. Allemaal leuk en aardig, maar gezond eten moet je ook snel kunnen bereiden.

Meal Preppen

Een andere tip die je heel veel tijd kan besparen doordeweeks is het zogeheten ‘mealpreppen’. Je hebt misschien wel zo’n gekkie in de familie die met z’n tupperware bakjes alles voor de hele week al klaargemaakt heeft. Ik doe dit nu zelf ook al een tijdje en ik moet zeggen dat het enorm goed bevalt!

Vaak kost het redelijk wat tijd om dagelijks het eten klaar te maken en soms heb je misschien nog niets op het menu staan en moet je halsoverkop nog naar de winkel. Daarnaast heb je vaak geen zin meer om na een drukke dag op werk nog te gaan koken en bestel je maar wat via thuisbezorgd.

Hoe ziet meal preppen er nu precies uit? Wat wij doen is op zaterdag of zondag boodschappen te halen voor de hele week. Ik hoor de laatste tijd ook steeds meer mensen over dat ze het zo verschrikkelijk vinden om boodschappen te doen in de winkel. Tegenwoordig is dit geen smoes meer om gezonde voeding in huis te hebben.

Deze boodschappen zou je namelijk ook online kunnen bestellen, bijvoorbeeld bij de Albert Heijn. Tegenwoordig heb je hier ook zo veel andere opties voor, bijvoorbeeld via Picnic of Flink. Je probeert dan van tevoren al een planning te maken van wat je de komende week wilt gaan avondeten.

Meestal maken we dan onze maaltijden op zondag en kunnen we van die maaltijden tot en met vrijdag eten. Dat geeft ons weer de mogelijkheid om in het weekend misschien een leuk spontaan etentje te doen of iets te bestellen. Alles draait immers om balans.

Het geeft gewoon heel veel rust als je niet dagelijks in de keuken hoeft te staan. Probeer het eens en oordeel dan zelf of het iets is wat bij je past.

Als je al weet wat je gaat eten die avond en het al klaar staat hebben wij toch wat minder de behoefte om wat eten te gaan bestellen. Dit heeft ons wel geholpen om van ons Thuisbezorgd abonnementje af te komen..

beste recepten om af te vallen

Recepten om af te vallen

In mijn zoektocht naar gezonde (en snelle) recepten om af te vallen op google ben ik de Afslank Receptenbijbel tegen gekomen. Wat een verademing zeg! Je hoeft alleen maar te bladeren in het boek, een recept uit te kiezen waar jij vandaag zin in hebt en de stappen te volgen. Easy peasy dus!

Wat ik altijd belangrijk vind is dat de gerechten makkelijk en snel te maken zijn. Ik heb geen zin om de hele dag in de keuken te gaan staan en tig potjes nieuwe kruiden (waar ik echt nog nooit van heb gehoord) aan moet schaffen. Daar heeft de Afslank Receptenbijbel zeker rekening mee gehouden! De recepten zijn simpel en snel te bereiden.

De Afslank Receptenbijbel is geschreven door Oscar Helm (voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut) in samenwerking met een professionele kok. Zij hebben samen recepten gemaakt die gezond zijn, maar uiteraard ook erg lekker!

Daarnaast bevat de Afslank Receptenbijbel ook informatie over gezonde voeding. Het is namelijk ook erg belangrijk dat jij weet wat gezonde voeding inhoud en hier wat fabels over te ontkrachten. Door deze opgedane kennis over gezonde voeding krijg jij ook een enorme motivatieboost om gezond(er) te gaan eten.

Het boek is geschikt voor vleeseters, viseters en vegetariërs. Daarnaast worden er ook verschillende voedsel allergieën benoemd. Dit maakt het boek heel breed en zorgt er voor dat jij ook altijd eten op tafel kan hebben staan wanneer je gasten over de vloer krijgt met allerlei allergieën en voorkeuren.

De recepten zijn voor het ontbijt, de lunch, het avondeten, salades &dressings, tussendoortjes en drankjes. Dus alles wat jij wilt eten (en drinken) op een dag kan je uit deze volle receptenbijbel halen!

Ook staan er weekmenu’s en boodschappenlijstjes in het boek. Zo hoef je helemaal nergens meer over na te denken en kan jij lekker gaan genieten van de heerlijkste recepten. Hoe makkelijk kan het zijn?

In de Afslank Receptenbijbel staan meer dan 140 recepten (die super effectief zijn om af te vallen) die snel (ook niet geheel onbelangrijk) en makkelijk klaar te maken zijn. Genoeg keuze dus!

Bekijk hier het gratis weekmenu!!

Recepten om af te vallen: Wat krijg je allemaal bij de Afslank Receptenbijbel?

De Afslank Receptenbijbel bestaat dus zelf uit meer dan 140 recepten. Naast de Afslank Receptenbijbel (een groot boek) krijg je nu ook allemaal online bonussen! Zo krijg je nog extra:

  • Dag- en weekmenu’s
  • Boodschappentips
  • 13 richtlijnen voor een slank en gezond lichaam
  • 10 bonus recepten voor gezonde toetjes
  • 84 bonus recepten voor gezonde tussendoortjes
  • en het ultieme afslank programma

Moet je je voorstellen hoe lang je hiermee vooruit kan? Zo ben je wel even bezig voordat je alle recepten hebt uitgeprobeerd (zeker wanneer je jouw favoriete recepten hebt uitgeprobeerd en deze weer keer op keer gaat namaken).

Normaal kost dit geheel €120,-. Via deze eenmalige kortingslink kun jij de Afslank Receptenbijbel + de 5 bonussen al krijgen vanaf €27,-. Wat een korting!!

Daarnaast is het goed om te weten dat je een 60 dagen uitprobeergarantie hebt. Ben je daarna niet tevreden? Dan krijg je binnen die 60 dagen gewoon je geld terug!

Er is dus helemaal niks wat je nu nog tegenhoud!!

Wil jij meer gezonde recepten zien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *